Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 3300g mal született...

Kislányom 3300g mal született most 6100 g 5 hósan nem kevés a hizása? Anyatejesek vagyunk meg egyszerkap egy nap főzit orvos tanácsára.

Figyelt kérdés
2009. jan. 16. 06:37
 1/5 anonim ***** válasza:
A okosok szerint fél éves korára kell megdupláznia a súlyát.Ne aggódj.A babád biztos jókedélyü, nyugodt és szemmel láthatólag semmi baja.Nem minden baba hízik látványosan.
2009. jan. 16. 07:35
 2/5 anonim ***** válasza:

szia!

a babám 3330g mal született és 4,5 hósan 7520g ( ő kisfiú). Azt mondják hogy fél éves korukig kell megduplázniuk a születési súlyúkat. Miért kell neki főzit adni ha szopizik? nekem azt mondta a védőnő, hogy fél éves korig ha szopik és szépen gyarapszik nem kell hozzátáplálni. Viszont ha azért mondta, hogy adjál neki főzit mert nem hízik akkor sem értem, mert ilyenkor inkább tápszert szoktak kiegészítésként. De hát ő a doki...

Viszont ha megnézed a gondozási kiskönyvben a lánycsecsemők testsúlygyarapodása nevezetű grafikont, ott ellenőrizheted hogy jó e a babád súlya. Megnéztem, az szerint jó.!

de ha nem nyudotál meg, akkor menj el a dokidhoz és beszéld meg vele, én általában minden hülyeségért odaszaladok, de legalább megnyugtat:)

boldog babázást!

2009. jan. 16. 07:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Abszolút nem kevés! Az én lányom 3370gmal született, most 7,5 hónapos és kb 7 kg lehet. (nem tudom, pontosan, mert már nem mérem itthon és tanácsadáson meg lassan egy hónapja voltunk). Mi is elkezdtünk főzelékezni 5 hónaposan, mert aggódtam én is h nem hízik rendesen (mert havonta 300-400 grammot hízott 5, 6 hónaposan), DE attól semmi lett intenzívebb a súlygyarapodása és már bánom is, hogy elkezdtük előbb a főzeléket! Szerintem nem kell aggódnod, szopizzatok!:)
2009. jan. 16. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó ez a súly!
2009. jan. 16. 09:39
 5/5 anonim válasza:
Szerintem ne aggódj! Az én kislányom 3400gr-mal született. 5és fél hósan 6500gr volt. Egészséges, mosolygós. Lelassult a súlynövekedése az utóbbi hónapokban, mert nagyon mozgékony (4hós kora óta állandó mozgásban van, forog, tolat, négykézláb rugózik). Nekünk nem mondta az orvos, hogy kezdjem hozzátáplálni, elég az anyatej 6 hós koráig.
2009. jan. 16. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!