Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős volt a babád,...

Mennyi idős volt a babád, amikor elkezdted adni Neki a tehéntejet? És miért pont akkor adtál Neki először?

Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 13:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze értem én, hogy akiket a kötözködés életet, meg sem próbálják megérteni, amit a másik ír.

De azért megpróbálom konkretizálni, hogy segítsek, aztán ha akkor sem megy, nincs mit tenni.

konkrétan az ilyen indokokra gondoltam:

1. tej a kisborjúnak való

2. tejet állatok nem isznak

3. a tej hetekig ott rohad a belekben

Nyilván nem arról az esetről beszéltem, ha valakinek allergiás a gyereke a tejre. És logikusan, ha az én gyerekeim azok lettek volna, nem adtam volna nekik. De mivel nem voltak, így adok nekik. És nem adtam 1 éves koruk előtt, mert arra észérvek vannak, amik logikusak és megfontolandók, de ez, hogy a selyemmajom sem issza más állat tejét?

De mondok más példát: mint írtam nekem galaktóz-anyagcsere zavarom volt, mely probléma esetén anyatejet sem lehet enni, hiszen jelentős laktóztartalma. Mégsem hivatkozom erre, ha valaki a szoptatásról kérdez, hogy minek adsz anyatejet a gyerekednek, mertha a te gyereked is májnagyobbodása, meg bélgyulladása lenne és aztán el is kellene távolítani a belét, megtudnád. Akkor is ennyire propagálnád e az anyatejet meg mernéd e szoptatni. Kiváncsi lennék. Ez ostobaság, mert az én vagyok/voltam, még a gyerekeimre sem igaz, hogy ilyen problémájuk lenne. Nemhogy egy vadidegennek. Úgyhogy az, hogy a te gyereked összef@ssa magát a tehéntejtől, miért tartana vissza engem?

2010. nov. 28. 18:07
 12/19 anonim ***** válasza:
21%
Én nem fogalmaztam ilyen drasztikusan,de ez Téged minősít...szóval,Te csökött agyú,én azt írtam,hogy-nagybetűvel írom,hogy el tudd olvasni-:MINDENKI TEGYEN A SAJÁT BELÁTÁSA SZERINT!Szóval nem mondtam,hogy Téged tartson ez vissza.Agyatlan.Ja,és még csak le se pontoztalak,mert én nem ezért írogatok itt.
2010. nov. 28. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Én nem értem, miért veszekedtek. Van aki ezt csinálja, van aki azt. Amúgy kedves utolsó, az előtted válaszoló stílusa közel nem volt annyira borzasztó, mint a tiéd. Megértem, hogy felidegesítetted magad, de azért ez mégis durva.

Nem is értem, hogyan jut el idáig egy kisgyerekes anyuka:(

2010. nov. 28. 19:57
 14/19 anonim ***** válasza:
29%
Ne haragudj,utolsó,valóban nagyon felhúztam magam.De utálom,amikor az ember normálisan,segítőkészen válaszol,és jön valaki,aki mindentudót játszik,nem ismervén a másik válaszolót,a körülményeket,és a tényeket pedig végképp nem(mégis leiskolázza a másikat)!Még 1x elnézést kérek!
2010. nov. 28. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:
fura,amikor írta a válaszoló,hogy nem hisz a tejellenes propagandáknak,egyből tudtam,mire gondol. A hőbörgők meg nem,de azért osztják az észt.
2010. nov. 28. 21:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Jól van, na, nem akartalak piszkálni:) Velem is előfordul, hogy teljesen eldurran az agyam egy válaszon, de inkább kikapcsolom a gépet, nem éri meg más embereken, pláne ismeretleneken bosszankodni:)

Legyen szép napotok!

2010. nov. 28. 21:29
 17/19 A kérdező kommentje:

Nos, köszönöm a válaszokat! :)

És maradok az eredeti tervemnél, hogy nem adok a gyermekemnek 2-3 éves koráig tehéntejet.

2010. nov. 28. 22:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Tényleg lezárásként, ha állami oviba akarod járatni a gyerekedet, ott keményen kapja a tejet és ha 3 évesen kezded el neki adni, tényleg allergia lesz a vége. Anyukám ovis konyhán dolgozik és ő mondta, rengeteg ovis van tejallegiával, fehérjeallergiával. És az ÁNTSZ-el egy épületben voltak és a főorvos mondta, azért, mert az oviban sok tejet kapnak, általában többet, mint kéne (mert nemcsak a reggeli kakaó, de a főzelékeket azzal habarják stb stb)és amelyik gyerek nincs hozzászoktatva 3 éves korára menthetetlenül allergiás lesz. Ugyanez a csapvízzel.

Úgyhogy én elkezdeném legkésőbb 2-2,5 évesen, hogy megszokja.

2010. nov. 28. 22:58
 19/19 anonim ***** válasza:
14,35-ös vagyok.én nem vagyok se tej,se tápszer ellenes.Én azt figyeltem mire hogy reagál a fiam szervezete.De ma már semmi baja nincs a tejtől és hogy őszinte legyek finomabb is íze a tejnek.és igaza van az utolsónak,ha nincs komolyabb baja tőle inkább kezd el neki 2 évesen adni neki,mint később.De persze ha nincs tőle baja.
2010. nov. 29. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!