Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy végzitek a nagytakarítást...

Hogy végzitek a nagytakarítást baba mellett? Hogy néz ki egy napotok?

Figyelt kérdés
Sajnos én nem tudom jól megszervezni a napot:(
2010. nov. 27. 19:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

18 hónapos a gyerköcöm -lavírozunk a babaság és a gyerkőcösség határán már :)

Nálam úgy néz ki, hogy délelőtt porszívózok, mert délután már biztos nem lesz kedvem/időm. Előtte ha tudok portörölgetés. Felmosás, csak akkor ha alszik. Illetve a főzést is akkor csinálom és ha kell a nagybb endű takarításokat (pl. fürdőszoba). Mosást is próbálom délelőtt lebonyolítani. Mosogatógépem van, azzal könnyebb azt este intézem inkább. Ha csúszok a takarítanivalóval, akkor a férjemre támaszkodom , vagy anyósomra/anyumra-és addig ők vigyáznak a kicsire.

2010. nov. 27. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
4 hós babám, átalussza az éjszakát egy hónapja 21 óra vagy kicsit később van, mikor átrakom. Reggel leghamarabb 6-kor kel, van egy délelőtti egy dél körüli és egy 5 óra körüli alvása 30-40 perc. Amikor a délelőtti alvását tölti, az alatt kitakarítom a fürdőt, mert abból nem tudok kimászni. Aztán jön a porszívózás, portörlés. Ezt úgy csinálom, hogy beleültetem a hintaszékébe és húzom magam után mindenhova. Főleg porszívózás közben, mert tart a porszívótól. Közben többször rámosolygok meg ilyenek. Aztán konyha feltörlés is ugyanígy, jön velem, mosogatás alatt is, meg amíg ebédelek, mindig a kis hintaszékében van, magyarázok neki, néha lökdösöm, éneklek stb, fenntartom az érdeklődését, jókedvét. Persze ez nem mind egyszerre, mert 2 óránként eszünk. Ja és nem mindig sikerül mindent megcsinálnom:D
2010. nov. 27. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
19:42-es vagyok Annyit elfelejtettem írni, hogy sajna nekem nincs segítségem, mert messsze lakunk a családtól, szerencsés vagyok, hogy elvan most már néha magában. 3 hónapos kora körül kezdett ez kialakulni, addig sajnos nem volt el egyedül. Így se sokáig, állandóan foglalkoztatni kell:D
2010. nov. 27. 19:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Most csináltunk nagytakarítást éppen tegnap,2 napig tartott,1 éves ikrek mellett.Apával csináltuk ketten,máshogyan nem tudtam volna.két részre bontottuk a lakást,első nap a konyha fürdő wc előszoba,második nap a két szoba.Apáé volt a konyha,enyém a többi,szobáknál ugyanez,plusz még főznöm is kellett,és ellátni a gyerekeket.Nem igazán viselték túl jól,főleg a délutáni alvásnál,hogy felfordulás van a szobájukban(nem tudtuk már visszatenni a függönyt),viszont örülök h megcsináltuk,szép lett minden.
2010. nov. 27. 19:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 3 hós a kiscsajom, és hááát...én is szenvedek, de mintha mostanában lenne vmifél rendszer lassan.

Általában délelőtt alszik vmikor egy nagyobbat, akkor első, hogy lefejem a cicim, és megfőzöm a napi teamennyiséget.Utána porszívózás(nem ébred fel rá, sőőőt imádja), felmosás, közben megy egy mosás a gépen, és közben imádkozom, hogy fel ne keljen, mert ruhák összegyűrődnek. :-DHa felébredt, akkor szopi, ha kell pótlás, és séta.

Utána ebéd nekem(ez kb du 14-15h körül), és eztán csak vele foglalkozom, ha mégis elalszik egy kicsit, akkor nekiállok előkészíteni a kajának valót. Ezt vagy megfőzi az uram, ha hazajön, vagy Én este, mikor e gyerek elaludt...

Totál kész vagyok este, mire a fürdetés van, már majd elájulok...

2010. nov. 27. 21:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Hasznos volt számomra mindegyik válasz. Kicsit megnyugtattatok. Kezdtem magam nagyon rendetlennek érezni, hogy nem sikerül mindent megcsinálnom, ahogy kell, pedig szerencsés vagyok, mert jó baba, de azért vele is kell foglalkozni, meg őt is el kell látni, és hát a séta is sok időt elvesz.
2010. nov. 28. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!