Széklet gond 0-4hó. Tanácstalanok vagyunk! Valaki van/volt így?
kislányom 4 hónapos, anyatejes. koraszülött volt, két hónappal született hamarabb. elejétől kezdve voltak széklet gondjai, ahogy hazahoztuk a kórházból. iszonyatos görcsös hasfájása volt,(éjszakánként 5-8 órát is üvöltött 3 hónapos koráig és szó szerint minden éjszaka!) fertőzést is elkapott a pocakomban, 3 antibiotikumot is kapott még az inkubátorban. kétszer voltunk kórházban. egyszer végbélszűkületet állapítotak meg, majd egy másik kórházban irrigoscopiával kiderült hogy nincs neki ilyenje.
Széklete nincs magától, rá kell segíteni kúppal. próbáltuk már a lavelocot is, vagy a hőmérőt, hiába. volt hogy 3 nap után kúptól sem volt neki. most a kórházban Guttalaxot mondott a doktornő azt adjunk neki minden este 5millit, s ha nem használ akkor reggel is. n
amármost, ez havonta több mint 10ezerbe kerülne, de a másik ok, nem akarok hashajtóval tömni őt.rengeteg vitamin is távozna akkor vele. a gyümölcs adását nem javasolta a kórházi dokinéni, majd csak 6 hónaptól, ráadásul koraszülött, most mégcsak 2 hónapos lenne.
tanácstalanok vagyunk, van olyan orvos aki azt mondja minden nap kell kakis pelus, van aki azt mnondja 4-5 naponta, van aki azt hogy a 10 nap sem ritka. pisis pelus van dögivel, van hogy óránként cserélni kell.
más is van/volt így? akárhova megyünk, segiteni senki nem tud. adjunk neki hashajtót, vagy kúpot? esetleg várjuk meg míg végre magától termelne a kiscsaj?
a körzeti orvosunk almalevet javasolt, de az állítólag hasfájást is okozhat?
ha segitséget nem is tudtok, de pár biztató szó elkelne, mert kétségbe vagyunk esve.
köszönjük :(
Szia!
Az én babám 3 és fél hónapos.
Az elején ő is iszonyat hasfájós volt. A Gripwater adásával ez megszűnt.
Kb. 2 hónapos kora óta viszont alig van széklete. Az elején még volt, akár naponta többször is, de mára örülök, ha hetente egyszer van (az is csak segítséggel).
A mi dokinénink azt mondta, hogy ha 5 nap után sincs széklet, akkor adjak kúpot.
Aztán utánanéztem, és a védőnő is azt mondta, hogy a szervezete az utolsó csepp anyatejet is hasznosítja, ezért van ilyen ritkán.
Szeritnem nálatok is ez van. Nálunk volt, hogy 12! napig nem kakilt...akkor kapott egy glicerines kúpot.
Kitartás, nem kell kétségbeesni, ha nem szenved látványosan, nem huzigálja a kis lábait stb, akkor szerintem hagyjátok.
köszönöm a válaszokat, közben megjártuk a körzeti doktornénit. mondtam hogy nem adok a babának hashajtót, nézte a kicsi hasát, puha volt. hétfőn volt utoljára kakis pelus kúppal. mondtam ha kell minden nap elviszem hozzá hogy nézze meg a pocakot, de most várjuk már meg mikor jönne ki aminek ki kell jönnie.
azért megnyugodtam hogy másnál is vannak ritkás székletek, nem midnenkinek van minden nap meg többször is.
mégegyszer köszönöm.szép estét :)
Szia! Almalevet semmiképpen ne adj neki, mert 1. még korai, 2. pont hogy hasfogó.
Ha nem kínlódik látványosan akkor tényleg várjátok meg amig magától produkál, segíteni csak akkor kell neki, ha nagyon szenved már szegényke.
Amúgy még nem láttam hogy valaki írta volna, de ha éhgyomorra langyos kamillateát adsz neki, bizony az megindítja a székletet. Csak nem szabad sűrűn vagy sokáig adni neki.
Kamillateát már itattam vele egy hónapja, nem használt. de mint írtad, azt sem lehet hosszú távon adni. szóval az sem vált be. de az lesz amit írtatok hogy várunk. ha nagyon nyügös lenne akkor kap majd szirupot vagy kúpot.
köszönöm a válaszokat.
Azért a kamillát még egyszer talán meg lehetne próbálni. Tudom,hogy ilyen picinek nem szívesen ad az ember cukrot, de csak cukrosan használ a kamilla székrekedésre. Keserűen nem! Nálunk mindig bevállt, de csak cukorral. (Én direkt vettem szőlőcukrot, a védőnő azt javasolta, mert sokkal könnyebben, gyorsabban feldolgozza a baba szervezete.)
Egyszer egész nap erőlködött a babám, érezte, hogy kell, próbálta, de nem ment. Kamilla után pár órával sikerült.
főztem kamillateát :) nekem is van szőlőcukrom, egy picit tettem bele, de akkor megédesítem neki. remélem hamarosan (ha nem is ma) de lesz eredménye.
jó hétvégét :)
Az én bébim max. 1 dl-t ivott meg és az már hatátos volt. De inkább kevesebbet, mert egyébként sem iszik sokat.
Szerintem annyit igyon, amennyi jól esik neki, azért én próbáltam kínálgatni. Remélem, sikerrel jártok! :-)
délelőtt ivott a picur jó 1 decit, délben is kortyolgatott vagy 60milit, meg most este is vagy 20 milit...semmi hatás :(
pedig édes, a virágzatot forráztam le. nyöszörgött délután, azt hittük termel végre valamit. de nem :( ha meg segitünk neki akkor sosem tudjuk meg hogy egyáltalán magától képes e eme nemes dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!