Mi a fene tortenik? 3 hós babam 2 napja 3-4 ora helyett 2 orankent ehes, miert? Megorulok, mert ejjel is, pedig mar csak egyszer keltunk, pici koraban is 3 orankent evett, nem értem, tapszeres
benne vagytok éppen a 3 hónapos fejlődési ugrásban. Pár nap alatt le fog menni és megint ritkítja majd a baba az etetéteseket!
Szia!
3 hónapos korban van egy növekedési ugrás, és ilyenkor többet ennének a babák.
Nézd csak, ezt találtam neked:( tudom, hogy tápszeres a babád....)
A növekedési ugrások általában a baba 3 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korában következnek be. Elsődlegesen onnan lehet felismerni, hogy a baba gyakrabban szeretne szopizni, mint a megszokott, szinte kielégíthetetlennek tűnik a szopási igénye, a megszokottnál többet nyűgösködik, sír, hamarabb végez a szopizással és hatékonyabban szopik, mint korábban, de a szoptatás után sem teljesen jóllakott.
Ha ilyen jelenséget tapasztalunk, akkor gyakori, igény szerinti szoptatással oldhatjuk meg a helyzetet. Érdemes egy szoptatáson belül két mellből etetni a babát váltogatva a melleket, így több tej képződik. Ha ennek ellenére sem nőne 1-2 napon belül a tejmennyiség, anyatej serkentő teával vagy homeopátiás bogyóval segíthetünk a dolgon. A növekedési ugrások időszakában különösen fontos, hogy az anyuka is odafigyeljen a helyes táplálkozásra (sok szénhidrát) és a megfelelő folyadékfogyasztásra (legalább 2 liter/nap).
Szia!
Az enyém is 3 hónapos, és pár napja nálunk is sűrűbben van evés. Van hogy csak 90 ml tápot eszik, nem eszi meg az adagját, csak sűrűbben keveset.Én az időre fogtam, vagy tényleg növekedési ugrás.
jajj bocsi most olvasom hogy tápszeres,akkor adj neki többet esetleg
elözö voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!