Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altatjátok el a 6hós...

Hogy altatjátok el a 6hós babátokat?

Figyelt kérdés
Megőrülök,nélkülem képtelen elaludni,nem tudom,hogy tanítsam meg vele,hogy aludjon el egyedül.Segítsetek kérlek.egyfolytában a cicin lógna és már nagyon fáj,ha kiszállok mellőle megfogja a melltartómat álmában és nem enged el.HA megpróbálom berakni a helyére akkor felkel,de nem merem ott hagyni a helyemen,mert már kúszik és már felállni tud egyedül.Viszont így én nem tudok semmi csinálni tőle.Wc re alig tudok jutni...mit tegyek..?.
2009. jan. 14. 17:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk a manó már a kezdetektől külön szobában altattuk. Így megszokta azt, hogy ő egyedül alszik. Most is, ha látom rajta, hogy fárad, akkor szépen a karomba fogom, puszit adok neki, elbúcsúzik a mamától-papától (ha épp a nagyszülőknél vagyunk), egy külön szobába a kiságyába leteszem aludni. Szépen lefektetem, nem baj az, ha ő még ébren van. Leengedem a redőnyt, becsukom az ajtót résnyire. Így hallom, hogy ha még sír. Van úgy, hogy csak dumálgat maga és egyszer csak elalszik, de olyan is volt, hogy sírt még egy 5-10 percet, de elaludt szépen. Ilyenkor 2-3 órát pihen. Az én kisfiam is 6 hónapos, igaz ő nem anyatejes, mert már 2 hónapos korban elfogyott a tejcim. Kisfiamnak óriási igényei voltak, amit nem tudtam teljesíteni, hiába próbáltam mindent. Nem baj, az hogy ha egy kicsikét sírnak. Lehet, hogy szívtelenség, és kell hozzá némi önuralom, hogy ne rohanj be hozzá, de az elején kell megszoknia a dolgot. Ha alvás van, akkor aludni kell.

Próbáltad már úgy, hogy szundi előtt kiviszed levegőzni? A levegő lemeríti őket és ha utána adnál neki cicit, hátha nem ébredne fel. Anyukámék az öcséimet (ikrek voltak) úgy altatták, hogy berakták a bab kocsiba és löködte a kocsikat úgy, hogy a szőnyeg szélén döccent a kocsi első kereke. Az öcsémék még egy éves korukban is babakocsiban aludtak, pedig már félig ki voltak belőle lógva.:) Ezt a módszert próbáltam alkalmazni az én manómnál is. Egy darabig ment a babakocsiban való alvás, de csak fél órákat órákat pihent benne. Nekünk szűk a babakocsi, mert mi kicsit nagyobb méretek vagyunk. Így maradtam a napközben is kiságyban alszunk megoldásnál.

Egy misét megér. Ha van valami nyugodtan írj e-mailt, hogy hogyan váltak be az altatási módszerek.:)

2009. jan. 15. 07:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát hosszú hónapok óta ma volt az első olyan alkalom,hogy egyedül aludt el a kiságyában nappal.Az utóbbi időben magam mellé vettem cici szájba és így aludtunk,mert előtte ringatva-de ezt is csak azóta,hogy megfordult a kiságyban-akkor omlott össze a tudományunk..És ma nem tudom mi lett,de este már nem kapott úgy cicit ettünk és utána alvás,egy órára rá hiszti 2.5óráig,mert nem kapott cicit cumizni,nagy nehezen elaludt,lehet ennek hatására,de ma betettem a helyére mikor már harmadjára sem sikerült aludni és láss csodát,igaz csak egy fél órát de aludt.Most tökre örülök,mintha siker élményem lenne,remélem nem csak véletlen volt.
2009. jan. 15. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!