Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Hogyan tudnám leszoktatni a kisfiamat, hogy ne kelljen ringatnom elalvás előtt?

Figyelt kérdés
most5és fél hónaposak vagyunk.Ringatással bealszik,s akkor beteszem a kiságyába.Párszor sikerült,hogy ott ő maga elaludt.Most még nem olyan nagy gond,de mi lesz később,ha 10-12 kilós lesz?
2009. jan. 14. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Türelemmel, nehezen és sírással.

Kicsit ringasd, tedd le, és maradj mellette. Ha kell énekelj neki, simogasd, és idővel átszokik.

Én is most ezt játszom, csak lányom cicifüggő:-)

De szépen haladunk:-)

2009. jan. 14. 16:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen segítséget...:)Mihamarabb elkezdem..remélem sikerül idővel!!
2009. jan. 14. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi két hónapja kezdtük az átszokatást,nekem a Suttogó segített. Nagy kitartás kell hozzá,de már egyedül alszik el és nem hagytam sírni!!!(egyidősek a babáink)A módszer:felveszem,magamhoz ölelem,lassan elindulok vele a szobájába,közben dúdolom a kedvenc altatódalát,hogy tuja mi következik.A lényeg,hogy ne várd meg míg hullafáradt lesz,sokkal nehezebben alszik el.Ha dörgöli az orrát,vagy ásít azonnan kezdd el.A szobájában "együtt"lehúzzuk a rolót,aztán suttogva elmondom:most leteszlek az ágyikóba,hogy jól kipihend magad.Leteszem és a lényeg:ha sír felveszem és amint elhallgat visszateszem.Lehet eleinte tízszer kell megtenned,de kitartás és érezze a magabiztosságod,hogy tudod mit csinálsz.Sok sikert!!!
2009. jan. 14. 18:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsó hozzászólóval!Nálunk is ilyen az esti lefektetés. DE mi már elértük azt, hogy már nem kell tartogatni, suttogni és sétálgatni vele. Elég neki az, hogy leengedem a rolót, beteszem a kiságyba, és betakarom. Nálunk a takaró a "jel", hogy most alvás következik. Nagyon aranyosan keresi is a helyét egyből. Én is akkor fektetem le, mikor dörzsöli a szemét, meg gyürkézi a fülét. Meg szakadnék én is, ha ringatnom kellene. Csaba, már most 6 hónaposan 9 kg, és nem bírom el. Az elején gyógymasszőrhöz kellett eljárnom, mert ki volt a derekam a cipelgetésétől. Hamar leszoktattam róla, mert nem lehet ezt bírni. Így is vannak nehéz napjai, és megköveteli, hogy egész nap fogjam. De legalább alvásnál már nem kell ringatnom is..
2009. jan. 15. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!