Hogyan tudnám leszoktatni a kisfiamat, hogy ne kelljen ringatnom elalvás előtt?
Figyelt kérdés
most5és fél hónaposak vagyunk.Ringatással bealszik,s akkor beteszem a kiságyába.Párszor sikerült,hogy ott ő maga elaludt.Most még nem olyan nagy gond,de mi lesz később,ha 10-12 kilós lesz?2009. jan. 14. 15:36
1/4 anonim 

válasza:

Türelemmel, nehezen és sírással.
Kicsit ringasd, tedd le, és maradj mellette. Ha kell énekelj neki, simogasd, és idővel átszokik.
Én is most ezt játszom, csak lányom cicifüggő:-)
De szépen haladunk:-)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen segítséget...:)Mihamarabb elkezdem..remélem sikerül idővel!!
2009. jan. 14. 16:40
3/4 anonim 

válasza:

Mi két hónapja kezdtük az átszokatást,nekem a Suttogó segített. Nagy kitartás kell hozzá,de már egyedül alszik el és nem hagytam sírni!!!(egyidősek a babáink)A módszer:felveszem,magamhoz ölelem,lassan elindulok vele a szobájába,közben dúdolom a kedvenc altatódalát,hogy tuja mi következik.A lényeg,hogy ne várd meg míg hullafáradt lesz,sokkal nehezebben alszik el.Ha dörgöli az orrát,vagy ásít azonnan kezdd el.A szobájában "együtt"lehúzzuk a rolót,aztán suttogva elmondom:most leteszlek az ágyikóba,hogy jól kipihend magad.Leteszem és a lényeg:ha sír felveszem és amint elhallgat visszateszem.Lehet eleinte tízszer kell megtenned,de kitartás és érezze a magabiztosságod,hogy tudod mit csinálsz.Sok sikert!!!
4/4 anonim 

válasza:

Egyetértek az utolsó hozzászólóval!Nálunk is ilyen az esti lefektetés. DE mi már elértük azt, hogy már nem kell tartogatni, suttogni és sétálgatni vele. Elég neki az, hogy leengedem a rolót, beteszem a kiságyba, és betakarom. Nálunk a takaró a "jel", hogy most alvás következik. Nagyon aranyosan keresi is a helyét egyből. Én is akkor fektetem le, mikor dörzsöli a szemét, meg gyürkézi a fülét. Meg szakadnék én is, ha ringatnom kellene. Csaba, már most 6 hónaposan 9 kg, és nem bírom el. Az elején gyógymasszőrhöz kellett eljárnom, mert ki volt a derekam a cipelgetésétől. Hamar leszoktattam róla, mert nem lehet ezt bírni. Így is vannak nehéz napjai, és megköveteli, hogy egész nap fogjam. De legalább alvásnál már nem kell ringatnom is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!