Anyatejes babanal honnan tudod, hogy a baba mennyit eszik 1 szopi alkalmaval 100/120 ml? Vagy hogy jollakott-e?
Szerintem próbáld ki a cumit hát ha azon elalszik.
Hát hogy mennyit eszik azt csak úgy fogod tudni,hogy veszel vagy kölcsönzöl baba mérleget.
ha nyugodt, kiegyensúlyozott és nagyokat alszik, akkor nyugodt lehetsz, hogy eleget evett. meg napi 8-10 pisis pelusa, ha van.
szerintem 1 napon át érdemes minden szopinál mérni (előtte és utána), és közben figyeld a reakcióit, így értheted, hogy mivel jelzi, ha esetleg éhes, és mivel, hogy komfortszopizna még.
én amikor láttam, hogy keveset evett, visszatettem, amikor viszont sokat evett, akkor nem.
az is kérdés lehet, hogy hány percet szoptatsz? én 40-et szoptattam amikor ekkora volt a babám. ő is egész nap a mellemen lett volna, ha rajta múlik. de nekem sokszor kisebesedett, ezért könyörtelen voltam, és nem hagytam. (a lelkének biztos jobb, ha annyit van mellen, amennyit szeretne).
tápszerről jól gondolkodsz. az egy szükségmegoldás annak, aki nem tudja szoptatni. fölöslegesen nem szabad adni a babának. (régen kevésbé értékelték az anyatej fontosságát, az én anyósom is folyton kérdezgeti, hogy mikor kezdek neki mást is adni a szopi mellett.)
a cumi pedig megzavarhatja a szopizást, rossz szájtartásra szoktathatja a babát, én ezért nem adok neki.
4,5 hós anyukája
(szívesen ajánlom ezt az oldalt, itt minden fontos dolgot leírnak a szoptatással kapcsolatban:
www.lll.hu)
Szia!
Soha nem mértem, nem volt mérleg.
Védőnő azt mondta, hogy nézzem, nincs e (jobban) beesve a kutacsa. (Függőleges helyzetben jobban besüpped, mint vízszintesen)
És ha nem akar enni 2rán belül, akkor jóllakott. Ha amúgy 2 órán belül éhes, meg kell szptatni, tejserkentőleg hat.
Igen, lesz, hogy 30 perc intenzív szopsá után még cumizná a cicit jó 20 percig. Én nem hagytam, mert fájt a hátam. Kicsit sírdogélt, de nkább csak azért, hogy elpanaszolja, milyen jó is volt neki, most annyira nem jó :) De hamar abbahagyta.
És le fog róla szokni.
Tápszert NE!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!