Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért? Nyöszörög és tuszkolja...

Miért? Nyöszörög és tuszkolja a szájába a takarót minden elalváskor?

Figyelt kérdés

Minden egyes altatás kb 5 napja úgy zajlik, hogy hangosan nyöszörög szegénykém, közben szedi össze a takarót, és gyűri be a szájába..

Éhes nem lehet, büfizett, simizem a pocakját, szélcsöveztem, ezektől el szokott múlni.

Most gondoltam a fogzásra először. Attól ez lehet?

Volt valakinek?

Nem korai? 5 hónapos

2010. nov. 23. 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem korai,nálunk is ez szokott lenni,mindig csupa nyál a takaró,azt rágcsálják,tuszkolják,sokat is kell mosni.Megnyugtatja őket,ezen alszanak el.Próbálj esetleg tenterongyit adni neki,vagy rágókát elalváshoz.
2010. nov. 23. 23:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Hülye kérdés, de attól nem fulladhat meg?

A nyöszörgés is stimmel?

2010. nov. 23. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:

ha rág, akkor feltehetően a fogzás miatt teszi, vagy megnyugtatásra használja. nem cumizik? mert esetleg a cumi is megnyugtatná, akkor nem a takaróját tömné a szájába. de tehetsz mellé egy plüss álatkát, vagy alvó kendőt, vagy egy textil pelust, és akkor azt rágcsálná.

a fogzás nem korai, általában fél éves korra megjelennek az első fogak. a fogzás hosszú folyamat, még mielőtt látnád, hogy megduzzad az íny, a fogcsírák már mozognak, az feszítheti az ínyét, viszkethet is neki. erre jó a rágcsálás.

szerintem nem kell attól félni, hogy megfullad, hiszen sem a takarót, sem a pelust vagy más plüss tárgyat nem bírja lenyomni a torkán, az orrán pedig kap levegőt.

2010. nov. 24. 06:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 9 hós és egyedül elalszik de Ő is pont ezt csinalja.Megnyugtatja őket az ha valami kezübe van.Ez nem jelent gondot és ne felj nem fulad meg csupán etől nyugszik meg.
2010. nov. 24. 08:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A nagyfiam a textilpelus csücskét rágta (csócsizta) 2,5 éves koráig és sokszor a fejére is húzta :)))

A kicsinek szundikendője van, azt gyűrögeti, miközben szopja az ujját :)

2010. nov. 24. 09:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Jaj,de jó, hogy választ kaptam. köszönöm, sokat segítettetek, megnyugtattatok! :))
2010. nov. 24. 09:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem korai a fogzás. Az Én Babám tegnap volt 5 hónapos, és kint van egy foga. Ő is mindent a szájába gyűrt. Vegyél neki szundi kendőt, hogy ne a takarót rágcsálja. Sőt mi elalvás előtt kenjük az ínyét Dentinox géllel. Az is megnyugtatja.
2010. nov. 24. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!