7 hónapos babának vennétek még járókát?
Az abaj, hogy az olcsóbb járóka csak akkora mint az ágya.
Ami nekem gond, hogy feláll a rácsokba kapaszkodva, majd gondol egyet és elengedi, nem győzök párnázni mindent, ezért gondolom hogy nálunk a fa nem jó ötlet. Félek, hogy kicsi lesz neki a hely, mert eddig az egész szobába cirkált, ha mennem kellett belettem az ágyába. Szóval tanácsatalan vagyok. Inkább azt nem tudo, hogy mennyire előnyös a járás tanulás szempontjából.
Mi 6 hónapos korában vettünk, igaz nem járókát, hanem egy jobb (mármint hogy stabilabb felületű) utazóágyat és ezt használtunk járóka gyanánt.
Én biztos vennék, mert tényleg elvolt benne még ő is jó darabig és mivel az oldala cipzáros, még mindig belemászik és játszik benne, pedig már 1 éves.
OFF:Ha nem tud még felülni, akkor hogy ül egyedül órákat??? Addig nem szabad ültetni, míg maga nem ül fel/le egyedül, tönkre vágod a kis gerincét és annál később fog felállni.
ON: nem vennék már ennyi idősen járókát, mert minél előbb fedezi fel a lakás tartozékait kúszva-mászva, annál hamarabb tudod neki megtanítani a tilos dolgokat (pl. polcok lepakolása, konnektorok, vezetékek). Én a kompot sem erőltetném, mert hátráltatja az állás és járás tanulásában, az izmok erősödésében.
Én is az ágyába tettem bele napközben a fiamat, ha valami dolgom volt, amúgy meg szabadon jár-kel a lakásban, egy éves múlt és a tiltott dolgokat mindet tudja és elkerüli.
Köszönöm szépen a segítséget, úgy döntöttem nem lesz járóka!
Utolsó válaszolónak mondanám, hogy ülhet a baba!!
Most voltunk gyerekorvosnál és ő is megnézte, hogy mennyire tud ülni, milyen stabilan ül megdícsérte érte, hogy ez milyen jó. Ha nem elég fejlet a baba hozzá, úgysem ül meg egyedül - gondolom én - ilyenkor egyetértek vele, hogy nem szabad erőltetni. Sőt már 6 hónaposan volt egy olyan fejlődésre irányuló kérdőív -nálunk ilyet is kell tölteni -, ahol az kérdezték, hogy ültetett helyzetben mennyi ideig tartja meg a baba az egyensúlyát, és hogy ülve nyúl e játékokért. Amúgy adok neki 2 hetet és rájön, hogy kell oldalt-fordulásból felhúzni magát ülő helyzetbe. Semmi bajom nincs azzal amit írtál, csak lehet, nem tilos ülni a babának, mindenki másként tanítja a babáját :)
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!