Mennyit alszik 9 hónapos babátok és hányszor? És hogyan alakult így?

Szia!
Nálunk kb. egy óra pihi van délelőtt, kb. 1 óra ebéd uzsonna körül és általában az esti séta alkalmával kb. 0,5 órát alszik.
Este 9 körül kerül ágyba, éjjel egyszer-kétszer felkel enni. Reggel fél 7 - negyed 9 között kel fel.
Magától alakult így ki. Amikor azt olvastam, hogy neki elég lenne a napi egy alvás, próbáltam "átállítani", de annak csak az volt az eredménye, hogy egész nap nyűgös volt, éjjel kb. kétóránként felkelt, felsírt, alig bírtam visszaaltatni, és amikor végre elaludt, akkor is nagyon forgolódott, fel-felsírt. Három nap után feladtam, azóta megint visszaállt erre a napi 2-3 alvásra.

Délelőtt 10 órától kb. 1 órahosszát, délután 3 órától is kb. 1 órahosszát. Este elvileg 9 óra körül fekszik le, de ez is néha 1/2 11.
Egyébként CSAK cicin alszik el, ezen kívül éjszaka nem hajlandó nélkülem aludni. Ott kell mellette feküdni, maximum akkor lehet meglógni, ha már mélyen alszik, de így is sokszor felébred, szopik, mászik, mocorog éjszakánként. Szóval nem egy nagy nyugalom az éjszaka sem. :)

Szia!
Az én kisfiam napközben 2x alszik. Általában reggel 6 -7 között kel fel. 10 körül elalszik, és másfél órát alszik kb.
Majd délután 2 körül alszik megint másfél órát. Viszont este már fél 8-kor lefekszik aludni.
Éjszaka még kétszer eszik.
Nem minden nap van így ,de ez az általános.
Van olyan ,hogy 3x alszik napközben ,és akkor este fél 10 körül van a lefekvés. Így is reggel 6 körül kel.
Mikor pici volt nagyon minimálisat aludt napközben,saját magának alakította ki az alvásritmusát. Mikor látom,hogy nyűgösködik akkor egy picit ringatom és 5 percen belül elalszik. Magától még nem megy neki .

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!