A doktornő HIPP ORS italt javasolt 2évesemnek, de nem mondta el, az adagolást? Az üvegen pedig nem értem, nagyon ideges vagyok, hasmenésre kaptuk!
"A hasmenés súlyosságától, a beteg életkorától és testtömegétől függően az általában ajánlott adag az első 4-6 órában 30-50-100 ml/ttkg, majd az ezt követő 24 órában 100 ml/ttkg."
Hány kilós a gyerkőc, mennyi ideje van hasmenése?
Ha 12 kg körül van, akkor kb. 50-100 milix testsúly adj neki, többször kínálva, hogy folyamatos legyen a pótlás! Persze, te látod, mennyire erős a hasmenés! Jobbulást a kicsinek, te meg nyugodj meg, csak rosszat teszel a gyereknek, ha azt látja rajtad, hogy nagy baj van! Egy hasmenés még nem annyira vészes egy 2 évesnél, ha rendesen kapja a folyadék és ásványi anyag pótlást!
Már bocsánat, de szerintem ekkora gyereknek marhaság ilyet adni...Mondjuk 10 kilós a gyerek, akkor 10X50 ml= 500 ml lenne, vagyis fél litert kéne benyakalnia az amúgy eléggé undorító ízű löttyből. Szerintetek meginná? Inkább visszafelé jönne.
Nálunk bevált a reszelt sárgarépa reszelt almával, pici mézzel, cirtomlével. Ezt szívesen megette mind a három gyerkőc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!