Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A doktornő HIPP ORS italt...

A doktornő HIPP ORS italt javasolt 2évesemnek, de nem mondta el, az adagolást? Az üvegen pedig nem értem, nagyon ideges vagyok, hasmenésre kaptuk!

Figyelt kérdés
2010. nov. 19. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:

"A hasmenés súlyosságától, a beteg életkorától és testtömegétől függően az általában ajánlott adag az első 4-6 órában 30-50-100 ml/ttkg, majd az ezt követő 24 órában 100 ml/ttkg."

Hány kilós a gyerkőc, mennyi ideje van hasmenése?

Ha 12 kg körül van, akkor kb. 50-100 milix testsúly adj neki, többször kínálva, hogy folyamatos legyen a pótlás! Persze, te látod, mennyire erős a hasmenés! Jobbulást a kicsinek, te meg nyugodj meg, csak rosszat teszel a gyereknek, ha azt látja rajtad, hogy nagy baj van! Egy hasmenés még nem annyira vészes egy 2 évesnél, ha rendesen kapja a folyadék és ásványi anyag pótlást!

2010. nov. 19. 14:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de szerintem ekkora gyereknek marhaság ilyet adni...Mondjuk 10 kilós a gyerek, akkor 10X50 ml= 500 ml lenne, vagyis fél litert kéne benyakalnia az amúgy eléggé undorító ízű löttyből. Szerintetek meginná? Inkább visszafelé jönne.

Nálunk bevált a reszelt sárgarépa reszelt almával, pici mézzel, cirtomlével. Ezt szívesen megette mind a három gyerkőc.

2010. nov. 19. 15:02
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat, valamennyit próbálok adni, úgysem fogja meginni a kellő adagot, mert egyébként sem kíván semmit sajnos...
2010. nov. 19. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!