Ez lehet fogzás? Ilyen korán? Nektek mi vált be?
Kislányom 3,5hónapos. koraszülött baba volt 32+6 napra született. Éppen ezért nehéz eldönteni mi lehet a háttérben, bár bevallom délután megyünk orvoshoz, de kiváncsi lennék a véleményetekre.
Szóval: nyáladzik már vagy két hete, pár napja a kis öklét cuppogtatja, a cumi ki be jár a szájában, nyugtalan, alig tudom elaltatni, jár keze lába, felsir, felét-harmadát eszi egy hete mint régebben, van hogy a cumisüveg a szájához ér és sir. Tegnap 9-szer evett, de mindig csak olyan 50-60 milliket. Neki széklete ritkán van, egy héten egyszer segitséggel. Tegnap reggel kapott kúpot, a kúp után 3-szor is volt széklete, a harmadik zöldes és híg. Ha hasra teszem mintha a kis orrát dörzsölné, forgatja a fejét jobbra balra.
A család azt mondja nem lehet még a fogzás,hisz koraszülött, (elvileg 1,5 hónapos lenne) de én arra gondolok hogy a kis fogak elindulhattak :)
szerintetetek? mit tudok adni a babának hogy könnyebben viselje a fájdalmakat.
szép napot, köszönöm
Szia!
Az én fiamnál kb 2 hónapos korában kezdődtek a fogzás jelei, és most 3,5 hónaposan bújt ki az első, alul.
Nagyon megszenvedtük, 4 álmatlan éjszakámba került, de végre kibújt az első foga.
Amit adtam, de nem nagyon használt, az a dentinox oldat.
Az orvos írt fel ilyen patikai keveréket, az kicsit segített.
Viszont mihelyst áttöri az ínyét a fog, onnantól kezdve jó lesz.
köszönöm. csak mi azaz a család azért van zavarban mert korazsülött volt a baba.
Még anynit hogy kislányom sokszor álmában felsir fájdalmasan aztán alszik tovább. van hogy ölben sincs el,de van hogy a mosolygós jókedve egy pillanat alatt sirásba vált.
Szia az én kislányom 2 hónapos korától csinálta ezt.Mi is azt hittük hogy jön a foga.Nagyon nyáladzott,szopogatta az öklét.Már egyfolytában néztem mikor bújik ki a kis foga,de ennek ellenére 5 hónaposan bújt ki az első 2 foga.
Úgy-hogy szerintem nem biztos hogy a foga jön,de kitudja,lehet mégis az.
Szerintem a foga. De hogy mikor fog kibújni, az másik kérdés...
Mindkét lányom már 1 hónaposan produkálta a fogzás minden tünetét, mindkettőnek fél évesen bújt ki az első foga.
köszönöm a válaszokat. várokmég :)
Hát igen, hogy mikor bújik ki, az egy másik kérdés... :)
Megjöttünk a doktornénitől. nincs semmilyen fertőzés ami miatt csökkenne az étvágy, egyész egyszerűen beigazolódott a gyanum: vándorolnak a fogacskák. én is láttam itthon délelőtt, de a dokinéni is mutatta azt a két fehér pontocskát az alsó inyen :) de persze az egy másik kérdés hogy mennyi idő alatt fog kijönni. lehet hónap vagy másfél.
köszönöm mindenkinek hogy irt. felszerelkeztünk géllel és kúppal :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!