Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikorra KELL egy babának...

Mikorra KELL egy babának visszanyerni a születési súlyát?

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 20:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

heti 10 dkg lenne a minimum, de az tényleg a minimum. Hogy érzed, elég a tejed? szopi után nyugodt, nem sír? amikor végez akkor van még tej a ciciben?

ha egy hét múlva is 10 dkg alatt van a gyarpodás, lehet hogy szükség lesz kiegészítésre, de csak szopik után, nem kell megijedni, nem biztos hogy kell majd tápszer, de előfordulhat

2010. nov. 18. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:
az enyém is ilyen keveset evett ennyi idősen, sőt még később is. nekem azt mondta az orvos, hogy kevés. a pótlást viszont nem fogadta el. nagyon nehezen érte el a születési súlyát, asszem 5 hetesen.
2010. nov. 18. 21:35
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

Várjunk már, nem értem. 10 napos, 3030-ra esett vissza a súlya, és az elmúlt 6 napban 90g-ot gyarapodott. De már 3210? Mikor mértétek a 3030g-ot? Azzal adták haza?

És még valami: nehogy pótlást adj neki, ez a legrosszabb tanács, amit adhattak elsőre. Hiszen gond sincs.

2010. nov. 18. 21:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Először is NYUGI!!!! Próbáld a leginkább nem stresszelni magad, hogy a tejtermelésed ne lássa kárát! Tavaly decemberben ugyanilyen, vagy még rosszabb helyzetben voltunk. 3160 g-mal született a kisfiam, a súlya visszaesett 2960-ig, de onnan semmi nem történt. Sírtam mint a záporeső, zokogva mértem mert már 2 hetes volt, de sehova nem mozdult a súlya, pedig napi 7-8x szoptattam, egy-egy szoptatás 1-1,5 óráig tartott, de semmi... Mindenféle dolog eszembe jutott már h mi a baja- főképp hogy volt egykét vészmadár a környezetemben,-le se írom, hogy mik..

Teljesen kivoltam, mikor gondoltam egyet: lefejtem a tej elejét (kb 60-70 ml-t), aztán rá a babát a cicire, ő kiszívta a zsírosabbat, aztán megitta pohárból a lefejtet. És csodák csodája a kisfiam egy hét alatt összekapta a születési súlyát!!!

Mint kiderült az én kisfiam igaz hogy sokáig szopott, de nem volt ereje addig eljutni, hogy a laktató zsírosabb tejet is meg tudja inni.

Ettől ráadásul több lett a tej is, bár eleinte elég strapás volt, de 3 hónapos korában már olyan erősen szívta a tejet, hogy nem volt már szükség fejésre!

Mai napig szopik napi 4-5 alkalommal, 11 hónapos kis majomparádé:)

Próbáld ki, nekünk ez volt a mindent megváltoztató lépés!!

Sok sikert a szopihoz, sok boldogságot és jó egészséget!!

2010. nov. 18. 21:42
 15/20 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat. Igyekszem válaszolni a kérdésekre (sajna csak most jutottam gép elé). Szóval a súlya 3040 grammig ment le 3330 grammról, de a kórházból 3120 grammal jöttünk haza. Tegnap volt 1 hete, hogy itthon vagyunk, akkor volt 3230 gramm, tehát egy hét alatt 110 grammot hízott. akkor volt 11 napos (ma 12).

A tejem szerintem rendben van, van bőven, marad is szoptatás után benne bőven (még van, hogy utána 1.5 dl-t fejek ki egy mellből). Viszonylag sokáig szopik a picur, van, hogy 1-1.5 órát is, de ma pl. lemértem, és kb. 25 perc alatt megivott 50 dl-t, tehát erősödik talán.

Én türelmetlennek és erőltennek éreztem a picurt eddig, és néha érzem is még (van már egy két éves fiam, akit 14 hóanig szoptattam, így hozzá hasonlítom, bár tudom, nem érdemes hasonlítani. Ő gyorsan hízott az elején, ezért is parázok most).

Amit az egyik válaszoló írt, azt kipróbálom, hogy először a zsírosabb tejet kapja. Talán akkor jobban gyarapodik.

Várok még tapasztalatokat, ötleteket, az eddigieket köszönöm!

2010. nov. 20. 14:17
 16/20 anonim ***** válasza:
szuper, ügyes vagy. szerintem nem lesz gond, hiszen megvan a heti minimum. Csak így tovább, és ne aggódj, lehet hogy nem úgy lesz minden mint a nagynál, de azért szépen fejlődik, gyarapszik a baba.
2010. nov. 20. 16:07
 17/20 anonim ***** válasza:
nem vagyok nagy szoptatás guru. de a kérdésedre a válaszom, szerintem 3 hetes korára. DE kisfiam 6 hetes korára érte el a születési súlyát, holott kapott tápszeres kiegészítést a 10. nap után (mivel addigra már nagyon lefogyott, későn indult a tejem). csak 3. hét után kezdett hízni.
2010. nov. 20. 21:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 1 hónap alatt hozta be a születési súlyát, aztán úgy maradt hetekig. Igaz, ő 4500 grammal született, szóval volt bőven tartaléka, de első gyerekként volt para bőven, hogy mi a baj, van-e tej, stb.

Lényeg az, hogy nekünk az volt a megoldás, hogy 2 hónap görcsölés után lelazultam, abbahagytam mindenféle mérést, és igény szerint szoptattam. Gyakran és sokáig.

A baba hipp-hopp elkezdett nőni, és azóta is szépen nő, már 22 hónapos kisfiú. 14 hónapig szoptattam, tápszert nem kellett kiváltani.

Valószínűleg érezte, hogy stresszelek a témán.

2010. nov. 21. 06:53
 19/20 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! Utolsó két válaszoló, ha jól értem, Nektek később sikerült rendesen szoptatni a babát annak ellenére, hogy későn indult a tej/voltak szoptatási nehézségek?

Nekem időben volt tej, de már egyre kevesebb, részint mert folyamatosan stresszelek (tudom, hogy nem lenne szabad, de sajnos ez van), részint, mert erőtlen a babám a szopáshoz, alig akar mellből enni, bealszik, alig szív, stb. Ha megerősödik, és addig fejek is, akkor ezek szerint maradhat tejem?

2010. nov. 21. 20:08
 20/20 anonim ***** válasza:
szia, utolsó előtti vagyok. tényleg nem vagyok nagy szoptatás tudor, de az biztos, hogy én egy kicsit elhibáztam. volt tejem, bár tényleg későn csak 10. napon indult meg, pontosabban akkor volt olyan 30 ml egy szoptatásra. de addigra a 2700 g-os születési súlyáról lefogyott 2300 g-ra, tehát az már vészes. ezért elkezdtük a tápszert. ennek okán én is lazább lettem, felszaporodott a tejem, de mivel nagyon kellett híznunk nem hagytam el a tápszert. na ez hiba volt. soha nem hagytuk el a tápszert, ami miatt bár egy idő után (kb 5-6 hetesen) már lett volna elég ereje is és technikája is szopni, a mérés fóbia és egyebek miatt. emiatt hamar megtanulta, hogy a cumisüveg jobb és egy idő után (kb 4 hósan) már lustaság miatt nem szopizott. ezért azt javaslom, hogy fejjed inkább és ne adj tápszert. nem fog semmi baj történni. garantálom. hidd el többet ér most egy kis félredobott aggódás amiatt, hogy mekkora a súlya, mint később a folyamatosan őrlödni a tápszer és cici között. csak a kutacsát figyeld! ha fekvő állapotban ki tudod tapintani és kicsit beesettnek érzed, akkor kezd kicsit kiszáradni, adj neki vizet, de ne tápszert. ha megy a súly felfele (akármilyen kicsit is), akkor belejöttök.
2010. nov. 22. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!