Mikorra KELL egy babának visszanyerni a születési súlyát?
heti 10 dkg lenne a minimum, de az tényleg a minimum. Hogy érzed, elég a tejed? szopi után nyugodt, nem sír? amikor végez akkor van még tej a ciciben?
ha egy hét múlva is 10 dkg alatt van a gyarpodás, lehet hogy szükség lesz kiegészítésre, de csak szopik után, nem kell megijedni, nem biztos hogy kell majd tápszer, de előfordulhat
Várjunk már, nem értem. 10 napos, 3030-ra esett vissza a súlya, és az elmúlt 6 napban 90g-ot gyarapodott. De már 3210? Mikor mértétek a 3030g-ot? Azzal adták haza?
És még valami: nehogy pótlást adj neki, ez a legrosszabb tanács, amit adhattak elsőre. Hiszen gond sincs.
Először is NYUGI!!!! Próbáld a leginkább nem stresszelni magad, hogy a tejtermelésed ne lássa kárát! Tavaly decemberben ugyanilyen, vagy még rosszabb helyzetben voltunk. 3160 g-mal született a kisfiam, a súlya visszaesett 2960-ig, de onnan semmi nem történt. Sírtam mint a záporeső, zokogva mértem mert már 2 hetes volt, de sehova nem mozdult a súlya, pedig napi 7-8x szoptattam, egy-egy szoptatás 1-1,5 óráig tartott, de semmi... Mindenféle dolog eszembe jutott már h mi a baja- főképp hogy volt egykét vészmadár a környezetemben,-le se írom, hogy mik..
Teljesen kivoltam, mikor gondoltam egyet: lefejtem a tej elejét (kb 60-70 ml-t), aztán rá a babát a cicire, ő kiszívta a zsírosabbat, aztán megitta pohárból a lefejtet. És csodák csodája a kisfiam egy hét alatt összekapta a születési súlyát!!!
Mint kiderült az én kisfiam igaz hogy sokáig szopott, de nem volt ereje addig eljutni, hogy a laktató zsírosabb tejet is meg tudja inni.
Ettől ráadásul több lett a tej is, bár eleinte elég strapás volt, de 3 hónapos korában már olyan erősen szívta a tejet, hogy nem volt már szükség fejésre!
Mai napig szopik napi 4-5 alkalommal, 11 hónapos kis majomparádé:)
Próbáld ki, nekünk ez volt a mindent megváltoztató lépés!!
Sok sikert a szopihoz, sok boldogságot és jó egészséget!!
Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat. Igyekszem válaszolni a kérdésekre (sajna csak most jutottam gép elé). Szóval a súlya 3040 grammig ment le 3330 grammról, de a kórházból 3120 grammal jöttünk haza. Tegnap volt 1 hete, hogy itthon vagyunk, akkor volt 3230 gramm, tehát egy hét alatt 110 grammot hízott. akkor volt 11 napos (ma 12).
A tejem szerintem rendben van, van bőven, marad is szoptatás után benne bőven (még van, hogy utána 1.5 dl-t fejek ki egy mellből). Viszonylag sokáig szopik a picur, van, hogy 1-1.5 órát is, de ma pl. lemértem, és kb. 25 perc alatt megivott 50 dl-t, tehát erősödik talán.
Én türelmetlennek és erőltennek éreztem a picurt eddig, és néha érzem is még (van már egy két éves fiam, akit 14 hóanig szoptattam, így hozzá hasonlítom, bár tudom, nem érdemes hasonlítani. Ő gyorsan hízott az elején, ezért is parázok most).
Amit az egyik válaszoló írt, azt kipróbálom, hogy először a zsírosabb tejet kapja. Talán akkor jobban gyarapodik.
Várok még tapasztalatokat, ötleteket, az eddigieket köszönöm!
Az én fiam 1 hónap alatt hozta be a születési súlyát, aztán úgy maradt hetekig. Igaz, ő 4500 grammal született, szóval volt bőven tartaléka, de első gyerekként volt para bőven, hogy mi a baj, van-e tej, stb.
Lényeg az, hogy nekünk az volt a megoldás, hogy 2 hónap görcsölés után lelazultam, abbahagytam mindenféle mérést, és igény szerint szoptattam. Gyakran és sokáig.
A baba hipp-hopp elkezdett nőni, és azóta is szépen nő, már 22 hónapos kisfiú. 14 hónapig szoptattam, tápszert nem kellett kiváltani.
Valószínűleg érezte, hogy stresszelek a témán.
köszönöm a válaszokat! Utolsó két válaszoló, ha jól értem, Nektek később sikerült rendesen szoptatni a babát annak ellenére, hogy későn indult a tej/voltak szoptatási nehézségek?
Nekem időben volt tej, de már egyre kevesebb, részint mert folyamatosan stresszelek (tudom, hogy nem lenne szabad, de sajnos ez van), részint, mert erőtlen a babám a szopáshoz, alig akar mellből enni, bealszik, alig szív, stb. Ha megerősödik, és addig fejek is, akkor ezek szerint maradhat tejem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!