MIkor adnátok a helyemben először gyümit a babának?

Mi 5 hónaposak vagyunk, a doki néni azt mondta, hogy a 4. hónaptól már nyugodtam el lehet kezdenem az almával..
Azt mondta, hogy az új elméletek szerint, amíg sűrűn szopizik a baba, addig az védettséget nyújt, és ezért érdemes előbb mint a 6. hónap elkezdeni a hozzátáplálást, de csak szépen lassan..
Bár én nem kezdtem el, ezt mondta.

én 5 hósan adtam először.
most 10 hós, és csak délben kap főzeléket vagy ilyesmit a többi étkezése anyatej:)
nyugodtan kóstoltathatod vele a kevéske almát.
amúgy én azért adtam neki, mert kinézte a számból:) és MINDENHOL azt olvasni, hogyha ilyenkor adsz, mert kinézi a szádból akkor "megérett" rá, hiába nincs még foga. és ha visszaköszön a kakiban, az sem baj...ha "kéri" és szívesen elnyammogja, akkor adhatsz. ha idegenkedik pár napon keresztül, akkor még várj vele.
Érdekes tapasztalatokat olvasok, mindegyik elgondolkodtat.
Igazából én is hamarabb kezdeném kicsit a gyümiket mint a 6 hónap, pont azért mert -mint ahogy írta is valaki- szeretném ha már ismerné az ízeket amikor már élesben megy.
Pár napja nagyon leste a banánt és engedtük hogy megnyalja, természetesen csak az íze miatt, nagyon aranyos volt ízlett neki, elkezdte szopizni :)))) Csak pár percig hagytam, de nagyon örültem hogy tetszik neki az íze. Mindenesetre még nem szeretném adni is neki, csak az íz kedvéért próbáltuk ki :)

15:17
Ez nem anyatej fanantikus ország kérdése.
Szerintem meg elég gáz, hogy ott úgy gonodlkodnak:-((((
Szoptass rövid ideig, táplálj hozzá korán, a gyerek egyen minél hamarbb egészségtelen kaját és tinikorában leygen 80 kiló- nekem ez nem alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!