Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MIkor adnátok a helyemben...

MIkor adnátok a helyemben először gyümit a babának?

Figyelt kérdés
4 hós lesz a fiam hétvégén, csak anyatejes, jól szopizik, nincs gond. Pusztán érdeklődnék hogy batartanátok-e/batartjátok-e a mostanában javallott "6 hónapos korig csak anyatej" dolgot vagy adtok már 4-5 hós kortól kis almát, barackot?
2010. nov. 18. 14:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%
Én a Te helyedben nem szeretnék semmit sem javasolni. Csak azt tudom leírni, hogy két gyerek után, most, hogy tudom, lesz harmadik is, mit fogok másképpen csinálni. Az első kisbabámat sajnos csak 5 hónapos koráig tudtam kizárólag anyatejjel táplálni, kb. még két hétig volt hajlandó valamennyi anyatejet elfogadni, aztán már csak tápszert és gyümölcsöket, főzelékeket evett. Az ok a második terhességem volt, nem fogadta el a cicijeimet. Hatalmas traumának éltem meg, úgy hittem szörnyű anya vagyok, mert nem adom meg a minimumot a gyerekemnek, hiszen teljesen tönkre teszem a gyomrát a korai hozzátáplálással. Ugye ezt sulykolja mindenki a kismamákba mostanában, kivéve az Anyósomat a 30 évvel ezelőtti szaktudásával. Kislányom bivaly erős immunrendszerű, kb. 2 nap alatt legyőzött olyan vírusokat, amiket a kisfiam már több mint egy hónapja nem bír kiheverni. Sokkal kevésbé volt (még mindig nem) válogatós, egy évesen a mi ételeinket ette, nem kellett még turmixolni sem. Kisfiamnál vért izzadtam, hogy a lehető legtovább tudjam szoptatni. 6 hónapos koráig kizárólag szoptattam, 8 hónapos koráig szinte csak anyatejet evett. Egyszerűen nem volt hajlandó semmi mást elfogadni. Válogatós volt (van), mindent csak édesen/gyümölcsösen összeturmixolva hajlandó elfogyasztani még mindig, pedig már 13 hónapos. 8 hónaposan sajnos át kellett térnünk a tápszerre, egyszerűen minden küzdelmem ellenére kevés volt az anyatej. Kisfiam rendkívül beteges, szinte nem telik el hónap egy-egy betegség nélkül. Most várom a 3. babámat. Azt biztosan tudom, hogy bizony 4 hónaposan el fogom kezdeni a hozzátáplálást, legyen ideje hozzászokni az új ízekhez, ne kelljen rohamtempóban, kínszenvedéssel rászoktatni a kanállal való táplálkozáshoz, ráadásul tavaszi születésű baba lesz, így a nyári gyümölcsöket/zöldségeket kár lenne kihagyni. Ez az én saját tapasztalatom, véleményem abszolút nem kell követni. Mellesleg abban biztos vagyok, hogy most is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legtovább tudjam szoptatni a kisbabámat.
2010. nov. 18. 15:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi 5 hónaposak vagyunk, a doki néni azt mondta, hogy a 4. hónaptól már nyugodtam el lehet kezdenem az almával..

Azt mondta, hogy az új elméletek szerint, amíg sűrűn szopizik a baba, addig az védettséget nyújt, és ezért érdemes előbb mint a 6. hónap elkezdeni a hozzátáplálást, de csak szépen lassan..

Bár én nem kezdtem el, ezt mondta.

2010. nov. 18. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Annyi buta anyuka van itt.Ne haragudjatok,de ez az igazság.Miért lenne beteg az agyerek 20 évesen ha 3-4 hósan kap gyümit?Hát én ezt nem értem.7 éves a nagylányom,kicsinek nagyon sokat bukott szopi után és az orvos javaslatára 3 hósan elkezdtük a hozzátáplálást.2,5 évig szoptattam.Nem volt beteg és most sem beteges és nincs ételallergiája,20 évesen ugyan mi baja lesz?Akkor már most betegnek kellene lennie nem?Pfff...Ja most van egy 5 hós kislányom anyatejes és 3,5 hós korától eszi a gyümit.Étkezést nem váltottam ki,de tetszik neki nagyon.A gyümitől egyik babának se lesz semmi baja.
2010. nov. 18. 16:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Még mindig a "buta anyuka" vagyok... a fiam 18 éves, máig rengeteg problémája van... az immunológus és a dietetikus doki szerint is köze van hozzá a korai hozzátáplálásnak... Én csupán a saját tapasztalatomat írtam, nem szükséges engem követni, de mint írtam, a másik 3 gyerek szinte az orvost sem ismeri... ők 6 hónapos korukig csak szopiztak... Ja! Mind a 3 nagyon jó evő, igaz, semmit sem siettettem, úgy gondoltam, ők tudják, mikor jó nekik az, hogy kiváltsunk egy étkezést... és egyik se válogatós... a naggyal meg egy küzdelem volt az evés kicsi korában...
2010. nov. 18. 17:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Mint írod köze van hozzá,de nem azért beteg,mert 3-4 hósan kapott gyümit.Lehet ha nem kap,akkor is beteg lesz.
2010. nov. 18. 17:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Ok, de ugye tudod, hogy évekkel utána egy orvos se foga kijelenteni, hogy "Igen, anyuka, amiatt van, mert ennyi idősen ezt meg ezt kapott a gyerek...".. Én csak azt írtam, jobb félni... főleg, ha az anyukának, ahogy ő maga is írta, a baba jól szopik és elég neki a tej is... Aztán, hogy ki mit ad, az mindenkinek a maga dolga...
2010. nov. 18. 17:15
 17/19 anonim ***** válasza:

én 5 hósan adtam először.

most 10 hós, és csak délben kap főzeléket vagy ilyesmit a többi étkezése anyatej:)

nyugodtan kóstoltathatod vele a kevéske almát.

amúgy én azért adtam neki, mert kinézte a számból:) és MINDENHOL azt olvasni, hogyha ilyenkor adsz, mert kinézi a szádból akkor "megérett" rá, hiába nincs még foga. és ha visszaköszön a kakiban, az sem baj...ha "kéri" és szívesen elnyammogja, akkor adhatsz. ha idegenkedik pár napon keresztül, akkor még várj vele.

2010. nov. 18. 17:50
 18/19 A kérdező kommentje:

Érdekes tapasztalatokat olvasok, mindegyik elgondolkodtat.

Igazából én is hamarabb kezdeném kicsit a gyümiket mint a 6 hónap, pont azért mert -mint ahogy írta is valaki- szeretném ha már ismerné az ízeket amikor már élesben megy.

Pár napja nagyon leste a banánt és engedtük hogy megnyalja, természetesen csak az íze miatt, nagyon aranyos volt ízlett neki, elkezdte szopizni :)))) Csak pár percig hagytam, de nagyon örültem hogy tetszik neki az íze. Mindenesetre még nem szeretném adni is neki, csak az íz kedvéért próbáltuk ki :)

2010. nov. 18. 18:01
 19/19 anonim ***** válasza:

15:17

Ez nem anyatej fanantikus ország kérdése.

Szerintem meg elég gáz, hogy ott úgy gonodlkodnak:-((((

Szoptass rövid ideig, táplálj hozzá korán, a gyerek egyen minél hamarbb egészségtelen kaját és tinikorában leygen 80 kiló- nekem ez nem alternatíva.

2010. nov. 18. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!