3 hós babátok mennyit, hányszor alszik, eszik egy nap? Főleg akik kicsit előbb születtek.
Hogy függ össze az, hogy előbb született pár héttel az evés és alvás mennyiségével???
Szerintem sehogy sem. Van egy ikres ismerősöm, akinek hetekkel előbb születtek a babái, most már 3 évesek, és az első naptól jó az étvágyuk és átaludták az éjszakákat, nappal is aludtak rendesen.
A sógornőm kislánya időre született, utál enni, aludni viszont szeret. Az én fiam is időre született, jó étvágyú, de aludni nem szeret, nagyon keveseket alszik, éjjel is 6-7órát születése óta (már elmúlt 1 éves), de ettől függetlenül jókedvű, mosolygós kis rosszcsont.
A lányom ilyenkor már csak 3x aludt, és az evés is kevésbé volt összevissza. Ő időre született.
3 hósak az ikreim, kicsit össze-vissza esznek, bár már kezd rendeződni talán. Egy hónappal előbb lettek, 2 és 2,5 kg-mal, most 4750 és 5800 grammosak, a kisebbiknek még fájogat a hasa, lehet azért eszik össze-vissza. A nagyobb ma éjjel pl csak egyszer kelt fel hajnalig, a kicsi kétszer. Nappal viszont 4-5 alkalommal alszanak.
Nekem azért furi, mert a lányom már 5 hósan csak kétszer aludt, akkor is keveset, 9 hós korától meg már csak egyszer. Most 2 éves, és nem hajlandó már aludni nappal (kéthetente egyszer max), és nem dilis este, 8 körül alszik el és 8-9-kör kel.
Akkor ez így normális az ikreknél?
Enyém 3 hósan (most 4 hós) délelőtt aludt másfél órát, és délután is egy keveset, majd kora este is.
Enni kb. két-két és fél-három óránként kér, igény szerint szopizik.
38+4-re született de nem hiszem hogy befolyásol bármit is.
Most 4 hósan is így alszik, háromszor egy nap. Enni is így eszik, kicsit talán ritkábban.
8 hétel hamarabb született a lányom. most 3,5 hónapos, fogzik.
3 óránként eszik, de ha nyügösebb akkor kető óránként, de ez kevésbé jellemző. Általában fent van 1-1,5 órát, majd alszik 15-20 percet.minden evés után általában elálmosodik. Naponta általában 13 és 13,30 körül megyünk sétálni 1,5 órát legalább, azt általában végigalussza.
s válaszolok én is arra hogy miért másabb ha valaki hamarabb születik: teljesen más a fejlődése, a kislányom kb. két hete kezdett úgy igazán figyelni. innentől kezdett el többet fent lenni. Még nem tud dolgok után nyúlni, nem tud fogni, hisz valójában mégcsak 1,5hónapos lenne. A buksit már kb. 1,5 hónapos kortól fordítja egyik odlalról a másikra, ám az emelgetést hason mégcsak most gyakorolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!