Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hónapos a kislányom,...

5 és fél hónapos a kislányom, és még nem fordul semerre. Hason sem sokáig tartja a fejét. Volt-e valakinél ilyen? Vigyem-e valami fejlesztőtornára?

Figyelt kérdés
2009. jan. 12. 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom gyerekorvos és védőnő látja folyamatosan, velük nem beszélted ezt meg? Ha ők is úgy látják, hogy ez nem jó, akkor a doki fog adni beutalót fejlődésneurológiára szerintem. Csak szólni kell nekik.
2009. jan. 12. 14:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezz toluk, olvasd az oldalt is: devenyimodszer.hu

Nagyon hasznos!!!

2009. jan. 12. 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:

14:04-es vagyok, bocsi valoszinu nem fog bejonni, nezd inkabb igy: deveny alapitvany.hu

devenymodszer.hu

Az elobb i betuvel irtam, ugy nem jo.

2009. jan. 12. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanácsolom, hogy vidd el egy fejlődésneurológiai vizsgálatra. A védőnő, vagy a gyermekorvos persze segíthet, de mégsem ez a szakterületük. Ha van valami gond, derüljön ki minél hamarabb, ha nincs, akkor megnyugodsz. (Mi is járunk, mert születése után egy fertőzés miatt voltak légzéskimaradásai. Egy éves koráig háromhavonta vissza kell járni.) Ha nem találnak semmit, akkor is tudnak hasznos tanácsokat adni, hogy mivel inspiráld a mozgásfejlődését. Minden jót nektek!
2009. jan. 12. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Fejlődésneurológiára úgy lehet vinni a babát, ha ad beutalót a gyerekdoki, vagyis ha ő is indokoltnak látja. Legalábbis esetünkben ez így működött.
2009. jan. 12. 14:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A 14:17-es válaszólótól kérdezném(bocs,hogy itt teszem fel a kérdést,de priviben nem tudtam érdeklődni),hogy leírnád, hogy mi volt veletek szülésnél,mert nálunk is hasonló dolgok voltak(légzéskimaradás a tüdő fejletlensége miatt),és érdekelne,hogy neked mit mondtak az orvosok.?Köszi a segítséged!
2009. jan. 12. 14:48
 7/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. eddig mindig azt mondták,hogy rendbe van,csak lustább.Csak tudjátok milyenek az anyák!

Kisfiam ilyenkor már nagyon ügyesen forgott,próbált négykézlábazni.Tudom nem szabad hasonlítgatni, de azért kérdeztem itt is.

2009. jan. 12. 15:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi járunk tornászni mert amikor kisfiam megszületett akkor a doki szerint nem úgy tartotta a fejét ahogy kellett és így kéthetente kell járnunk gyógytornára.Azóta a fejét tökéletesen használja átfordul sőt már próbál egyedül felülni és mászni is.Szerintem ha elviszed a picit egy kivizsgálásra azzal nem veszítesz semmit inkább most derüljön ki ha baj van mint később mert most könnyebben lehet rajta segíteni de azért ne ijedj meg szerintem nincs semmi gond!Remélem segítettem.Jó babázást!

Egy 4 hónapos baba anyukája

2009. jan. 12. 15:17
 9/10 anonim ***** válasza:
14.48-as kérdésére: elhúzódott a vajúdás, és meconiumos volt a magzatvíz, amit át is mostak a szülés alatt, de így is kapott egy méhen belüli fertőzést a lányom. Ez kb. a második napon derült ki, antibiotikumot kapott, de a negyedik napra egyik pillanatról a másikra elhatalmasodott a fertőzés, és etetés közben szürkülni kezdett (nem vett levegőt). Azonnal elvitték az intenzívre, és 9 napig ott kezelték. Tehát a mi esetünkben nem a tüdejével volt probléma, hanem az apnoé a fertőzés egyik tünete volt. Azt mondták, ha a fertőzést kikezelik, a szürkülés is megszűnik. Ez így is lett, de óvatosságból el kell járnunk fejlődésneurológiai vizsgálatra. Eddig szerencsére minden rendben lévőnek látszik, a légzéskimaradások úgy tűnik, nem okoztak maradandó károsodást.
2009. jan. 12. 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm,hogy válaszoltál.(14:18-as)
2009. jan. 12. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!