Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altassam el, ha beteg?

Hogy altassam el, ha beteg?

Figyelt kérdés
Kislányom ma beteg, és nem akar aludni. Már mindent próbáltam, cicit, dajkálást, ringatást, együtt alvást, de bármit csinálok, csak ordít. Pedig már lement a láza, nekem már inkább hisztinek tűnik. 9 hónapos, és nagyon akaratos. Most már hagyom, hogy hadd sírjon, de azt hiszem, ez sem jön be. De hiába megyek be hozzá, hogy felvegyem, akkor is ordít tovább. Valami ötlet?
2009. jan. 12. 00:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaz az enyém nem beteg,de nálunk be szokott válni a langyos víz vagy tea.sokszor csak szomjas a fiam.Az enyém cici függő és a tünetek amiket leírtál az elalváshoz nekünk minden naposak,értem mire gondolsz...ráadásul nekünk a cumi sem segít...Próbáld meg a folyadékot...esetleg nem éhes?
2009. jan. 12. 01:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Adtal neki eleget inni? Nem lehet szomjas? Valami fajhat talan. Vedd magad melle, es erezzen tegedet. En igy tennem.
2009. jan. 12. 01:01
 3/11 anonim ***** válasza:

Komolyan gondolod,

hogy egy 9 hónapos gyerek "hisztizik" ??!!

Magd írod, hogy beteg, és lázas, nem fájhat valamije?

egy fáradt lázas pici magától elalszik másképp

2009. jan. 12. 01:07
 4/11 A kérdező kommentje:

Lázas volt, igen, de lement a láza. Fél óránként cicizik, mert gondoltam, hogy szomjas, de lefordul a ciciről, és ordít tovább. Gondolom már elég volt. Cumisüveg, cumi szóba sem jöhet nála.

Enni nem eszik még, csak tejet. Ilyen válogatós. Tényleg tanácstalan vagyok, mert a cici be szokott jönni.

2009. jan. 12. 01:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Én írtam az elsőt..Miért nem adsz neki már mást enni csak anyatejet???

egy babának 6 hónapos korig fedezi az anyatej a szükségleteit,utána is kell de nem elég már csak az.Az én fia 4.5 hónaposan kezdett mindent ,azóta is csak pürézünk még.Tök lassú folyamat mire megszokják.Feltételezem a te babád is már jócskán mozog..az enyém már mászik szval gondolom 9hónaposan bőven.

És mi van ha épp most jött el az idő,hogy nem fogadja el többet a cicit.Nekem az öcsém 5 én 7hónaposan egyik napról a másikra mondtam azt,hogy nem kell.

És ha ez van?Akkor kapkodhattok az átállással egy pár nap alatt komplett hozzátáplálást kell véghezvigyél,mert az lesz a fő kajája is é egy ekkora gyereknek már nem elég a gyümölcs-zöldség-pont mert aktív...azért.Gondold ezt végig,mert bajban lehettek...ne így legyen,de most már tényleg adj neki mást.6hós baba mamája

2009. jan. 12. 10:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kéne mást is ennie, de semmit nem fogad el. 6 hónapos korától próbálkozom almával, krumplival, tejpéppel. De nem kell. A védőnőm meg a gyerekorvosom azt mondta, hogy nem baj, ő ilyen, majd később. Én úgy tudom, akkor nem fogadják el a cicit, ha mással jóllaknak. Hát nálunk ez nem fordulhat elő. Fél 3-ig ordított, aztán cicin csak elaludt. Azt hiszem fájhatott a hasa a gyógyszertől, amit felírt neki a doki. Mondjuk most jól van, csak én vagyok olyan mint a mosogatórongy. Már előre félek a holnap éjszakától.
2009. jan. 12. 10:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát egy ennyi idős baba bizony már tud hisztizni de ez most tutira nem hiszti. Egyszrűen rosszul érzi magát, rossz a közérzte és az is lehet hogy fáj valamije szegénykémnek. Adtál neki Germicid-C kúpot? Mert abban van fájdalom csillapító és nyugtató is. És amúgy meg rengeteg folyadék. De azért kezdjél el már mást is adni neki, mert szüksége van rá, akármit is mond az orvos. És pohárból próbáltál neki viztet adni? Mert a lázas állapotkor muszály a folyadék pótlás és akkor nem elég a tejcsi. Minden esetre jobbulást kívánok a baucidnak.
2009. jan. 12. 11:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Kapott lázcsillapító kúpot. Le is ment a láza, én az antibiotikumra fogom. Ma is adtam neki, és most is ment a hasa tőle. Teát elfogadta végre.

Köszönöm a jó tanácsokat!

2009. jan. 12. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Valahogy probalj neki enni adni rendes etelt mar, mert az 1 eves vizsgalaton megkerdezik majd, hogy mindent eszik e mar a babad? En is sokaig szoptattam, es nekem sem akart nagyon enni. Most mar tudom, hogy a cici miatt, o is azert volt oda. De azert en adogattam mar neki enni, muszaj lesz neked is, hidd el, mert nagyon rossz evo lesz szerintem, ha nem adsz neki enni mast. Nem tudom, hogy a vedono miert nem mondja, hogy igenis valtsal ki egy etkezest legalabb pl. az ebedjet fozelekre. Mas 9 honapos gyerek mar rengetegfelet eszik.

Szerintem nem lehet hogy ehes a babad?

2009. jan. 12. 13:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem, most is próbáltam egy kis anyatejes almapépet, de egy falatot sem evett. Mondjuk most nem is csoda, mert fáj a torka. Viszont a doki is azt mondta most, hogy azért megy a hasa a gyógyszertől, mert nem evett előtte. De hát mit csináljak vele? Most nem akarom a cicit elvenni tőle, hogy beteg.
2009. jan. 12. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!