Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes tápszeres babák nem kapnak anyatejet gyűjtőből vagy háztól?

Figyelt kérdés
El tudok képzelni pár variációt, de az igazi okok érdekelnének.
2009. jan. 11. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Baromi kevés az anyatej, ami a gyűjtőkben összejön, ami szerintem nem véletlen. Én egy hónapos korunktól (nyolc hónapja) adok tejet nem hivatalosan. Ha venni akar az ember, azt azért lehet találni.
2009. jan. 11. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatejet az arra igazán rászorulók kapják.Koraszülöttek,kis súlyú,vagy beteg babák.Akik "erősek",azok a tápszertől is jól és egészségesen fejlődnek.Ez az oka.2 gyerekes anyuka
2009. jan. 11. 22:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A második válaszolóval teljesen egyetértek. Én is szomorú voltam hogy nincs tejem és tápszeres lesz a babám. De a gyűjtőben jobb ha tudod, hogy összekeverik az anyatejeket. És ki tudja hogy az az anyuka éppen mit evett, ivott, dohányzott e, akinek a tejét megkapná a babád. Ráadásul ki tudja mennyi idős a babája? Lehet hogy már sokkal nagyobb mint a te babád, akkor meg semmit nem ér a teje hiszen tök más már az összetétele mint amire egy újszülöttnek szüksége van. Úgyhogy én ezt végiggondoltam és rájöttem hogy inkább a tászer. Persze ha egy közeli barátnőmnek lett volna akit ismerek jól, akkor tőle lehet hogy elfogadtam volna de így látatlanban idegentől tutira nem. És nem tudom hallottál e arról, hogy van egy nagyon ritka betegség is amikor a baba megbetegszik az anyatejtől és sajnos maradandó agyi károsodást okoz. Mondom ez egy nagyon nagyon ritka betegség de létezik. Fontold meg a fenti érveket mielőtt döntést hozol.
2009. jan. 11. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

Szió!

Szerintem a rendszer hibája. Nekem sok tejem volt és megkértem a védőnőmet, hogy segítsen abban, hogy valakinek hivatalosan is oda tudja adni. Mondanom sem kell, hogy mindenáron le akart beszélni, persze ezt nyíltan nem mondta, de a lényeg az volt, hogy inkább fagyasszam le a fölös tejet, vagy öntsem ki.

Önfejű vagyok, ezért szóltam egyik, egészségügyben dolgozó ismerősömnek, hogy amennyiben tud valakit, akit érdekelne a fölösleges anyatej, szóljon. Pár nap után már hordták is tőlem a tejet. A másik oldalon is volt ellenállás, mert a tejtestvér gyerekorvosa nem nézi jó szemmel a háztól való anyatej hordást. Nem törődtünk velük, és hónapokig nem kellett a lefejt anyatejemet a csapba borítanom, de ha hallgatok a védőnőmre, több tíz liter került volna a csatornarendszerbe.

A védőnőknek minden nap meg kellene keresniük a tejadó anyát, hogy aznap mekkora mennyiséget adtak oda, és a (nevezzük így) "fogadó" anyának pedig ugyanezt a gyerekorvos felé kell jelezni, aki kiírja az anyatejet, mint a tápszert. Ha így csináltuk volna (ami a minket körülvevő szakemberek negatív hozzáállása miatt nem valósult meg), akkor kb. havonta 40.000.- forint vándorolt volna a zsebembe. A "fogadónak" viszont nem kellett volna fizetnie, mert a TB rendezi a költségeket.

(Egyébként nem kértem érte semmit, úgy gondoltam, hogy ez nem az anyagiakról szól, hanem egy babáról és annak egészségéről. )

Zita

2009. jan. 11. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:

ja, meg a vedonok ezert nem kapnak penzt.

en meg csak terhes vagyok, de a vedonom elerhetetlen, megigerte, hogy latogat, azota "teszi", mondjuk nem is banom, inkabb tudjam, hogy nem szamithatok ra, minthogy remenykedek..

a rendszer nem engedi, hogy megvalasszuk a vedonot, sajnos (az orvost meg igen, szerencsere, remelem jo dokija lesz a babanak)

2009. jan. 12. 08:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nem hivatalosan adtam tejet egy ismerősnek, akinek csak 2 héttel idősebb a gyereke és tápszeres. Sajna csak 1-2 alkalommal,mert a orvosuk lebeszélte őket, mondván, hogy a gyomra már megszokta a tápszert,és nem kell neki az anyatej. Hivatalosan meg irtó macera, mert a baba mellől kéne elmenni vizsgálatokra, vérvételre, tüdőszűrésre és ez nem nagyon tudom megoldani. Úgyhogy fagyasztgatok, remélem fogom tudni hasznosítani:o)

2009. jan. 12. 10:46
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! azért érdeklődtem, mert mivel nekem elég kevés a tejem, és a kisfiam nem szopizik, a kiegészítő tejciért harcolok, míg mások elutasítják.
2009. jan. 12. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!