Miért van az, hogy egyes tápszeres babák nem kapnak anyatejet gyűjtőből vagy háztól?
Szió!
Szerintem a rendszer hibája. Nekem sok tejem volt és megkértem a védőnőmet, hogy segítsen abban, hogy valakinek hivatalosan is oda tudja adni. Mondanom sem kell, hogy mindenáron le akart beszélni, persze ezt nyíltan nem mondta, de a lényeg az volt, hogy inkább fagyasszam le a fölös tejet, vagy öntsem ki.
Önfejű vagyok, ezért szóltam egyik, egészségügyben dolgozó ismerősömnek, hogy amennyiben tud valakit, akit érdekelne a fölösleges anyatej, szóljon. Pár nap után már hordták is tőlem a tejet. A másik oldalon is volt ellenállás, mert a tejtestvér gyerekorvosa nem nézi jó szemmel a háztól való anyatej hordást. Nem törődtünk velük, és hónapokig nem kellett a lefejt anyatejemet a csapba borítanom, de ha hallgatok a védőnőmre, több tíz liter került volna a csatornarendszerbe.
A védőnőknek minden nap meg kellene keresniük a tejadó anyát, hogy aznap mekkora mennyiséget adtak oda, és a (nevezzük így) "fogadó" anyának pedig ugyanezt a gyerekorvos felé kell jelezni, aki kiírja az anyatejet, mint a tápszert. Ha így csináltuk volna (ami a minket körülvevő szakemberek negatív hozzáállása miatt nem valósult meg), akkor kb. havonta 40.000.- forint vándorolt volna a zsebembe. A "fogadónak" viszont nem kellett volna fizetnie, mert a TB rendezi a költségeket.
(Egyébként nem kértem érte semmit, úgy gondoltam, hogy ez nem az anyagiakról szól, hanem egy babáról és annak egészségéről. )
Zita
ja, meg a vedonok ezert nem kapnak penzt.
en meg csak terhes vagyok, de a vedonom elerhetetlen, megigerte, hogy latogat, azota "teszi", mondjuk nem is banom, inkabb tudjam, hogy nem szamithatok ra, minthogy remenykedek..
a rendszer nem engedi, hogy megvalasszuk a vedonot, sajnos (az orvost meg igen, szerencsere, remelem jo dokija lesz a babanak)
Szia!
Én is nem hivatalosan adtam tejet egy ismerősnek, akinek csak 2 héttel idősebb a gyereke és tápszeres. Sajna csak 1-2 alkalommal,mert a orvosuk lebeszélte őket, mondván, hogy a gyomra már megszokta a tápszert,és nem kell neki az anyatej. Hivatalosan meg irtó macera, mert a baba mellől kéne elmenni vizsgálatokra, vérvételre, tüdőszűrésre és ez nem nagyon tudom megoldani. Úgyhogy fagyasztgatok, remélem fogom tudni hasznosítani:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!