Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik ilyen keveset, mi...

Miért eszik ilyen keveset, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Kislányom egy hét múlva lesz 5hónapos, de még mindig olyan keveseket eszik.Tápszerezünk, a maximum amit megeszik az 160ml,de inkább olyan 120-130ml.Ilyen idős babáknak nincs valami ízesített tápszer esetleg,hátha azt jobban megenné.Naponta olyan 600ml körül eszik, de hízni hízik, havonta 800grammot minimum.Most kezdjük a hozzátáplálást,remélem az majd lendít a dolgon.Másnak is van, hogy ilyen kis étkű a babája?
2009. jan. 10. 23:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi most kezdtük a jóéjt tejbedarát. 4 hónapos kortól adható. Több féle izesítésű is van. Én a dm-ben és a rossmannban is láttam már. De szerintem van nagyobb bevásárlókban is. Egyébként nálunk is volt ilyen időszak, hogy alig evett, de ha kiegyensúlyozott és még hízik is akkor most ennyire van szüksége. Folyadékot adj neki sokszor.
2009. jan. 10. 23:45
 2/6 anonim ***** válasza:

szia egyáltalán nem eszik keveset, és a súlya is jó, ne erőltesd.

Én úgy jártam, hogy nem evett a lányom, és írt neki az orvos étvágynövelőt, amitől 2-3 hét alatt megjött az étvágya, de azóta rengeteget eszik, ez kb 6-7 hónaos korában volt, most 4 éves lesz, és túlsúlyos. Ha nem jelzi, hogy éhes lenne, akkor nem kell neki, hisz nem minden babának egyforma az étvágya. A dobozon lévő tájékoztató is csak egy átlagot ad, a saját igényeihez kell igazítani.

Ha nem szereti, mostmár elég nagy, próbáld meg neki víz helyett almalével hígítani, fele fele arányban. 1 rész víz, 1 rész almalé.

És már van is íze a tápszernek :D

Súlyra szépen nő, nem kell aggódni.

Ha gond lenne, a védőnő jelezné.

2 gyerekes

2009. jan. 10. 23:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen az én babám is ilyen keveset evett mindig,még most is pedig mi már eszünk mást is nem csak tápot.De fejlődik rendesen,így nem foglalkoznak vele.Mi most vagyunk 6 hósak.
2009. jan. 10. 23:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem,hogy milyen étvágynövelőt kaptatok mi a neve?Mert nekem a nagyobbik is keveset eszik,de Ő annyira,hogy alig fejlődik.Elmúlt 3 éves,és 12 kg.Nem szeret enni,és nagyon finnyás is.
2009. jan. 10. 23:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát étvágynövelőnek mondta a doki, de sima C vitamin volt, olyan formában, mint a Calcimusc. De bevált.Ő már elég nagy, kérdezd meg mit akar enni. Én heti 3-szor csinálok krumplistésztát, mert az a lányom kedvence, és mindig azt kér.

Magunknak meg főzök külön :)

2009. jan. 11. 00:17
 6/6 anonim ***** válasza:
elfelejtettem, úgy tudom, hogy azt csak receptre adják ki, úgyhogy el kell menni dokihoz.
2009. jan. 11. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!