Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Január végén megyünk síelni...

Január végén megyünk síelni Ausztriába, mi kell a babának (9 hónapos)? Kellene neki útlevél?

Figyelt kérdés

Biztosítást hogyan és mi alapján lehet kötni nekik? Mit érdemes még csinálnunk és milyen tanácsaitok vannak?

Köszönöm.

2009. jan. 10. 23:37
 1/8 anonim válasza:
100%
útlevél az kell szerintem, de ennek már rég utána kellett volna nézni.
2009. jan. 10. 23:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi is megyünk síelni csak egy egy 10 hónapos babával. Útlevél kell, 1500 Ft. a normál eljárás,ami kb 3 hét,mire elkészül. De meg is lehet sürgetni,az csak kb. 3 nap, de az már 3000 Ft. (ha jólemlékszem az árra. A központi okmányirodákban lehet ígényelni (Lurdy Ház,Visegrádi utca) vagy a kerületekben lévő önkormányzat okmányirodájában. Biztosítást mi a kicsire nem kötöttünk,hiszen Ausztria úgyis közel van,és ha megbetegszik,akkor inkább hazajövünk és itt visszük dokihoz. Én írattam fel a gyerekorvossal lázcsillapítót és napégés elleni krémet. Egyébként mással mi nem készülünk.
2009. jan. 11. 07:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok,és még annyit,hogy az útlevél igénylésénél mindkét szülőnek jelen kell lenni személyesen.
2009. jan. 11. 07:54
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Mivel Ausztria és Mo. is a schengeni övezetben vannak, ezért nem kell a babának sem útlevél. Ha igazoltatnak titeket, akkor jól jöhet, mert neki egyelőre csak az útlevél lenne a fényképes igazolvány. De ha nincs még neki és nem tudjátok/nem akarjátok addig megcsináltatni, akkor elég, ha elviszitek a babó születési anyakönyvi kivonatát.

Mi 4 hónaposan mentünk Szlovéniába és akkor még neki semvolt útlevel, de nem is volt rá szükség. Viszont biztosítást kötöttünk rá. Úgy emlékszem, csak név és születési dátum kellett hozzá és a gyerkőcnek 50%-os díjat kellett csak fizetni. Talán EUB biztosítás volt, ha jól emlékszem.

Jó utat, jó síelést!

2009. jan. 11. 08:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Na akkor most kell útlevél vagy sem?

Biztosítást azt mondjuk mindenképpen kötünk, mert sajnos soha nem lehet tudni és akármi történhet, amikor az ember nem tud vagy nem akar hazarohanni.

2009. jan. 11. 08:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk az utazási irodában tanácsolták,hogy csináltassunk útlevelet a kicsinek. Szerintem Te is kérdezd meg sz utazási irodát. A 2. voltam.
2009. jan. 11. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! KELL ÚTLEVÉL!!! 100 %!!! Az előző válaszolónak szerencséje volt, hogy nem ellenőrizték! Utazási irodában dolgoztam, tuti a válasz! Az első válaszoló jól írta, hétfőn jobb ha elintézitek és tényleg mindketten menjetek! Biztosítás szerintem kötelezően ajánlott! Én se mennék ki nélküle! Kb. 220 Ft/gyerek/nap a legkedvezőbb és általában csak a születési dátum kell hozzá. (Az EUB-nál például)
2009. jan. 11. 10:16
 8/8 anonim válasza:

Mindenkinek,aki még nem rendelkezik személyi igazolvánnyal,annak kell útlevél az EU-n belül is.

Legalábbis én igy tudom.

2009. jan. 11. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!