Tejcukorérzékeny a kislányom. Van valaki hasonló helyzetben?

Ugyan még csak 6 hónapos a lányom és most kezdtük a hozzátápit, de nálunk én vagyok tejcukor érzékeny. Emiatt ő sem kaphat semmi tejeset 1 éves korig, vagy még tovább! Ugyanis örökölhető. :(
Csak egy példa: kaptunk reklámajándékként különböző tejpépeket, amit gondoltam, én majd kipróbálok... Megettem az egyiket, és olyan rosszul voltam, hogy csak na! Tehát még csak kóstolás szintjén sem szabad adni a picinek, mert fájni fog a hasa tőle!! Tehát a kérdésed erre a részére ez a válaszom: igen, nagyon szigorúan be kell tartani! Valószínűleg ki fogja nőni, de ennek az a feltétele, hogy csak akkor próbálkozz, ha a védőnő v. a gyerekorvos mondja. Kérdezd meg, hogy laktózmentes tejet ihat-e, mert akkor azzal lehet helyettesíteni (tulajdonképpen ugyanolyan ízű). Vannak más tejhelyettesítők, bár én még nem kóstoltam, pl. rizstej, kókusztej, szójatej (bár ezt nem biztos, hogy adhatod). De létezik egy olyan tabletta, amit tejes dolgok után kell bevenni, így elkerülhető a hasfájás, kérdezd meg a dokit, sajna nem tudom a nevét! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!