Miből venném észre, ha tejérzékeny lenne, vagy laktózérzékeny lenne?
Figyelt kérdés
Kislányom 16 hónapos és az orvos azt javasolta, hogy kezdjem el fokozatosan itatni vele a tejet. 1,5%-ost. Miből venném észre, ha érzékeny lenne rá?2010. nov. 11. 20:45
1/6 anonim válasza:
Ha tej v. laktózérzékeny lenne, azt már észrevetted volna a tejtermékek bevezetésekor.
Egyébként keress rá, hogy tejallergia tünetei, minden részletesen le van írva.
2/6 anonim válasza:
Ahogy az előttem lévő válaszoló írta a neten mindent megtalálsz. De általános tünet pl a haspuffadás ezáltal hasfájás.
3/6 anonim válasza:
Haspuffadás, hasfájás, hasmenés, ezek is a tünetei!
4/6 anonim válasza:
az előzőek inkább a laktózérzékenység tünetei. az enyémek tejfehérjére allergiásak. Gyakorlatilag testszerte kiütésesek lesznek,ha valamiben tej van, ekcémás foltjaik lesznek. A kisfiamnak azt mondták, genetikai hajlama van a laktózérzékenységre, de az csak 4-5 éves korában fog kialakulni, ha egyáltalán kialakul. Mondták, ha tejfogyasztás után fáj a hasa, hasmenése lesz, puffad tőle,akkor érdemes megint tejcukorvizsgálatra elmenni.
5/6 anonim válasza:
Én csak a laktóz érzékenységről tudok írni.
Hasfájás, hasmenés, hányinger, hányás. Nem sokkal a tej elfogyasztása után.
Az, hogy előtte már kapott más, savanyított tejterméket, nem jelent semmit, ugyanis azok kezelve vannak.
Én laktóz intoleráns vagyok, minden tejterméket bírok, csak és kizárólag a tejet nem!
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Sokat segítettetek, utána fogok olvasni.
Szép napot!
Márti
2010. nov. 12. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!