Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden koraszülött baba...

Minden koraszülött baba később tanul meg dolgokat?

Figyelt kérdés

34.hétre született a fiam most 5 hónapos. gondolok itt forgás,mászás, kezével nem nyúl dolgokért csak ha kézbe kapja akkor már megfogja.

amúgy semmi baja szépen gyarapszik de még nem forog pl.

A dokinő aztmondja hogy Ő igazából még csak 3,5 - 4 hónaposnak felel meg biológiailag.

2009. jan. 9. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én úgy tudom, hogy amennyivel korábban született, annyit le kell számolni a korából. tehát igaza van a dokinőnek. nem törvényszerű, hogy később fog megtanulni mindent, ha sokat foglalkozol vele - ami gondolom nem kétséges, - akkor szépen fel fog zárkózni kb 1 éves korára. szóval no para!!!
2009. jan. 9. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy ismered ezt az oldalt, lehet hogy meg nem. Leirom neked, ha nem haragszol meg, remelem talalsz fontosat szamotokra: www.deveny modszer.hu

Kerdezhetsz is toluk!

2009. jan. 9. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az elöttem szólóhoz!

Ezeket a korrigált korához kell viszonyítani, ahogy a okinénitek mondta, de egy időre született 5 hósnak sem kell még feltétlenül forognia :) Szóval nyugi! :D

2009. jan. 9. 20:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én babám is 34. hétre született, most 10 hetes és 6 hetes kora óta a hasáról a hátára fordul. De ez talán annak köszönhető, hogy nagyon erős (6,5 kg). Nekem is azt mondták, hogy biológiailag 1,5 hónappal fiatalabb. De ne izgulj minden baba kicsit másképp fejlődik. A tied is nemsokára pörögni fog!
2009. jan. 9. 20:46
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinak átnézem ezt a Dévényi honlapot.
2009. jan. 9. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam a 35.héten született és 6 hónaposan fordult át először.Mondjuk nekünk 3 havonta kell ellenőrzésre menni a fejlődésneurológiára ahol eddig mindig megnyugtattak,mert én is aggódtam,hogy le vagyunk kicsit maradva.
2009. jan. 9. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, valahol olvastam, hogy a koraszulott babáknak két szulinapjuk van: amikor megszulettek, és amikor kellett volna, és ezért normális, ha picit lassabban tanulnak. Viszont az ellenkezojét tapasztaltam: barátnomnek ikrei szulettek 33. héten, de mindent szinte ugyanúgy csinálnak, mint az én fiam: 8 hónaposan másztak, majd felálltak, 10 hónaposan lépegettek a bútorok mellett, egyéves korukra elindultak, most pedig helyesen "beszélgetnek". Egészséges, aranyos babák, igaz, 14 hónaposan ugyanakkora ruhákat hordnak, mint az én 10 hónapos fiam:)
2009. jan. 9. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Fejlődésneurológiára mi is járunk, de konkrétan még ott sem kérdeztem rá hogy mi várható később. Igaz még csak 1 X voltunk. Eddig minden renben volt, kis tornát javasoltak, amit végzünk is.
2009. jan. 10. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!