Mennyire fontos egy 1 éves kisgyerek tanítgatása?
nagyon ügyes a keresztlányod :)
én nem tanítgatom a babám sok mindenre ahogy írtad. őt nem köti le a formabedobó meg a kis vödrök ezért hiába mutatnám neki hogy kell oda rakni csak hiszti lenne belőle. ő is egy éves, kicsi is még ezekhez.
most az a legfontosabb, hogy sokat beszéljek hozzá, most kezdi igazán érteni amit mondok :)
szerintem az a lényeg, hogy olyanokat játszunk velük ami érdekli őket és leköti, kényszeríteni nem szabad.
na meg 1 éves koruk körül olyan nehéz velük, örökmozgók lesznek, főleg mikor elkezdenek járni, érdekesebb a játszótér meg a fiók kipakolása mint ülni anya mellett és vödröket pakolni :)
de minden elismerésem azoké az anyukáké akiknek még van idejük, energiájuk, türelmük tanítgatni a babájukat :)
Nem tartok én sem 2tanórákat" neki,hanem egész egyszerűen kihasználom az adott pillanatban rejlő lehetőségeket,amint az "orrfogós" anyuka:) is írta.Van mondókánk a testrészekre,tevékenységekre stb. ,azok sokat fejlesztenek csupán attól,hogy mondogatjuk,csinálgatjuk.
Aztán a pozitív visszajelzés is fontos,hogy ha valamit jól csinál,akkor tapsold meg,dicsérd stb.Soha nem felejtem el,amikor megtapsolta saját magát a formabedobó sikeres alkalmazása során!
A minap fogtam a karomon (15 hónapos) így nem tudtam lehajolni felvenni az egymásba rakható poharakat.Beledugtam a lábujjamat,s úgy raktam őket egymásba.Pár perc múlva azt láttam,hogy próbálta beledugni cipős lábacskáját az egyik pohárba.
fontos szerintem
8 hónapos kora óta tudja és megmutatja hol a szem, nózi, fül, száj, fog, haj, hajó, lámpa és még sok-sok más. könyvben: maci, röfi, napocska, béka, baba, cica, tyúk, halacska, katica stb....
és ezeket onnan tudja, hogy mindennap kb 5-ször 6-szor kérdezgetem, mondogatom, mutogatom....mindennap tanul valami újat. ebben a korban a legfogékonyabbak, sok információt befogadnak, sok minden érdekli őket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!