Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 27 hetes terhes vagyok. Első...

27 hetes terhes vagyok. Első babával. Mit tegyek hogy ne legyen kézhez szoktatva?

Figyelt kérdés

A nővéremnek van 2 gyereke. 6 és 4 évesek. Születésük óta kéznél vannak, ha nem akkor a hisztit csinálják. Akár otthon vannak akár vendégségbe..

Mit tegyek hogy az én gyerekem ne legyen ilyen? Én nem szeretném hogy a gyerekem a jövőbe csak az nyugtassa le ha a kezemben van. Szeretném ha nyitott lenne másokhoz is. Ismerősök, nagyszülők, meglegyen velük is, és ne csak mindig velem..

Mert ez az ovodánál elég sok gondot okozna a jövőben...

A kérdésem az az, hogy mit tegyek hogy ne legyen kézhez szoktatva?

tegnap 18:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%
#8 Facebook helyett lehet könyvet venni és azt olvasni. Abban legalább ilyen ordas nagy hulyesegek nincsenek mint amit leírtal.
tegnap 20:14
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
Remeljük a mákteát meg a pálinkás kenyeret azért átugrottad.
tegnap 20:14
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Azert szerintem most keverjuk a szezont a fazonnal.

Azert, mert reagalsz a kisbabad igenyeire es nem bebaszod a kisagyba ha sir, az nem azt jelenti, hogy burokban neveled es tiltod a kulvilagtol.

Ez hogy jon igy ossze? Nem is ertem.

En kotodve nevelem a gyereket, de nem feltem mindentol es mindenkitol. Nagyszulok aktivan az eletunk reszei, szeret veluk is lenni. Bolcsibe is beszokott kb 3 nap alatt, egyaltalan nem volt neki nehez az elvalas.

Pedig szoptattam vagy 1,5 eves koraig, ha sirt, felvettem, hordoztam, sokat volt kezben, olben, aludtunk egyutt is 2 eves koraig.

Amilyen nyitott, kedves, cserfes a kisfiam, nem azt latom, hogy olyan rohadt rosszul csinaltuk volna a ferjemmel.

De biztos jobb lett volna inkabb veressel fenyegetni esetleg meg is verni es ridegtartasban nevelni, mert az a jo, ha a gyerek retteg a szuleitol gondolom.

tegnap 20:23
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, ez egy kicsit fordítva működik. Pont azzal alapozod meg, hogy el merjen engedni a gyereked ha csecsemőként kielégíted a közelség szükségletét. Még a válaszkész nevelés egy kulcsszó amire érdemes rákeresned.

Én direkt "kézhez szoktattam" a fiam, nemhogy fölvettem, lehetőleg le se tettem. 3 hósan magától "lekéredzkedett" szinte. Most 3 éves. A játszótéren hátranézés nélkül rohan el, és az oviajtóban is.

tegnap 20:32
 15/17 anonim ***** válasza:
91%

De, szoktasd kézhez, mert az a NORMÁLIS.

Nem is értem, komolyan... 21.század b+.

Kösd magadra hordozóban, nagyon jót tesz a babának a testkontaktus. Annál nyitottabb lesz, minél többet van veled a kezdeti fázisban. Csak hagyni kell, hogy magától váljon le rólad.

Pont azok a gyerekek nem nyitottak, akik traumatizálva voltak picinek és nem voltak eleget kézben.

tegnap 21:15
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

Neked is ugyanúgy igényed lesz őt kézben tartani és magadhoz ölelni.

Ezt terhesen el sem tudod képzelni.

Ha meglesz a baba majd nevetsz ezen a buta kérdésen.

Azt nem tudom, hogy a nővéred mit rontott el vagy mi zavar téged.

De szerintem az a normális, ha egy gyereknek baja van akkor az anyja kell neki aki megnyugtatja.

tegnap 21:18
 17/17 anonim ***** válasza:
72%
Azért az, hogy azok a gyerekek fordulnak nagyon befele és traumatizalodnak, akik nem voltak állandóan kézben, megint sarkitas szerintem. És ezzel nem azt mondom, hogy jó, amit a kérdező tervez, mert nem, az nagyon rossz. Reagálni kell a gyerek igényeire, nyugtatni, ha sír, igen, szeretgetni, babusgatni, stb, DE: akármilyen hihetetlen, nem minden csecsemőnek az a világ, hogy folyton kézben legyen. Ez inkább arról szól, hogy egy szülő legyen nyitott megismerni a gyermeke egyéni igényeit és kielégíteni azokat, valamint az egyes időszakokhoz rugalmasan igazodni. Az én kisfiam ujszulottkent is rengeteget aludt már, nem, nem cicin, nem, nem velünk, hanem a saját ágyában. És alig sírt valamit, nem is akart minden percben cicizni se, ő úgy elvolt mosolygosan magának, halál nyugodtan..:D persze szeretgettuk, imádtuk, de ő ezt nem igényelte a nap minden percében! És ez hosszú hónapokig így ment. Nekünk a fogzas jelentette a nagy váltást, onnastol borult az addig perfekt alvás, ez ilyen 6-7 hónaposan jött el. Na de azért akkor is aludt még szépen a saját helyén. De eljött az a pont szintén rá pár hónapra, egy betegség miatt, amikor meg már nem, ott magunk közé vettük, és egy ideje jóval többet alszik a mi agyunkban, mint a sajatjaban (de a szoba közös a kezdetektől amúgy). Na szóval, lényeg a lényeg: az, hogy válaszkész vagy, nem azt jelenti, hogy te 0-24ben ölben tartod a babát, hanem pont, hogy azt, hogy csak akkor van így, ha ő ezt valóban igényli. Az én kisfiam most 16 hónapos, rettentő életvidám, boldog, kiegyensúlyozott, jószívű kisfiú, az az igazi szerelemgyerek, akin látod, hogy mindig nagyon szeretve volt, és ezt "meghálálja".
tegnap 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!