Ismerősöm gyermeke levan-e maradva a fejlődésben?
Figyelt kérdés
2 éves múlt a kisfiú pár hónapja. Jönni-menni tud, a mozgásban nincsenek problémái, viszont alig mondd még csak szavakat se.. Pl.: apa-anya-mama az megy, de ezt sem szépen, érthetően. Dió (dínó), bibi (alvókája). Kb ennyiket beszél. A nyál még mindig folyik a szájából. Szerintetek?febr. 7. 14:24
11/16 anonim 

válasza:

2 évesen 20-50 szavának kéne lennie ideális esetben minimum, de lehet rosszul kiejtett vagy saját szó is. De nagyon sok gyereknek nincs ez meg, és nem amiatt hogy nem foglalkoznak vele. A férjemnek 3 évesen mikor oviba ment 2, azaz kettő szava volt, most phd-je van és kutatóként dolgozik.
Szóval lehet hogy nem hozza a szomszéd gyerek a "normát", de ez nem azt jelenti hogy buta vagy nem lesz belőle semmi, sem pedig hogy a szülőkkel lenne gond. Sőt az is lehet hogy van több szava csak nem tudsz róla mert nem te vagy az anyja.
A nyálfolyás valószínűleg amiatt van hogy jön a foga. Nincs köze az értelmi képességekhez.
12/16 anonim 

válasza:

Ez egy hülyeség hogy nem foglalkoznak vele!!!!!!!!én egésznap beszélek neki a nagy tesó is beszél és még bölcsibe is jár.de a kicsinek még csak 10 szava van. Nálam a nagy se beszélt 2 évesen.itt jön a genetika!!!!!
14/16 anonim 

válasza:

Én is egésznap beszélek a fiamhoz, meg is ért mindent. Már bilizni is tanul, még sem beszél, csak pár szava van. Nem ettől függ, hogy levan maradva, vagy nincs.
15/16 anonim 

válasza:

Bud Spencer szavaival élve, mit érdekel az téged ?! Beszélj nyomorult!
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a rendes válaszokat! Aki meg személyeskedett, annak meg nem tudok mit mondani, nem kritizálni szerettem volna a gyereket és mindenféle fogyatékosnak beállítani, csupán aggódtam érte és az én álláspontom szerint egy ilyen korú gyereknek már nem itt kéne tartania, így meghallgattam másokat is. Viszont üzenem, hogy folyjon nektek is ki a szátokból az, ami az enyémből kis gcik
febr. 18. 12:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!