Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vegyem rá a fiam hogy...

Hogyan vegyem rá a fiam hogy igyon?

Figyelt kérdés
Történt egy olyan esett hogy 6 napig volt lázas a gyermek (3 háziorvos látta közben) és kiszáradt ezért kórházba kerültünk. Azóta folyamatosan mérem higy mennyit iszik de egy kínlódás az egész mert nem akar inni. 14 hónapos most. Teát szokott inni kicsi cukorral de azt is nehezen fogadja el. Szopik még és eszik is. Illetve az ivójoghurt az folyadéknak számít neki?

dec. 14. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Ha szopik, akkor azzal is visz be folyadékot. Én ha beteg, lázas, stb, akkor sokat tettem mellre. Persze mellette vízzel, teával is kínáltam de a cicit jobban elfogadta.

Próbálgasd az ízesítést, ha a víz nem csúszik neki annyira. Pl citromos mentás víz, vagy hideg/meleg gyümölcstea.

Plusz ami folyadék, az a leves. Nálunk szereti a levest, egy tállal lecsúszik neki. Húsleves, rántott leves, tojás leves, stb.

dec. 14. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az egyes írta próbálgass alternatívákat, amit még szoktak csinálni, hogy te is csinálod vele együtt, és hátha utánozni akarja/ő is akarja majd ugyanezt.
dec. 14. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kiszáradni nem fog, a múltkor a betegség miatt történhetett ez meg. Biztos nagyon egészséges 1- másfél litert meginni egy kisgyereknek, amit javasolnak. De nálunk ez soha nem történt meg, nem iszik, nem tudok mit csinálni, 2 decit iszik naponta kb. és nem száradt ki sosem, 7 éves.
dec. 14. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Miert nem vizet iszik egy 14 honapos, miert cukros teat ?? Aztan csodalkozol, hogy kiszaritod, a tea vizhajto !
dec. 14. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
20 év múlva nem kell majd rávenni. :D
dec. 14. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha szopizik rendben lesz. Játszottam olyat a 1,5 évesemmel, hogy különböző szinű, formajú poharakat sorba raktam egymás mellé 5-6dbot. Feles pohár, kulacs, itatópohar, sima pohár, actimel, színes pohár, vicces formújú pohár, stb. Mindegyikben különböző folyadék volt (pl.

actimel, ors, tea, víz, szörp, gyümölcslé). Majd mondtam neki hogy verseny, mérem az időt, milyen gyorsan tud egymás után mindegyikből inni. Oda majd vissza, majd mégegyszer, majd gyorsabban, most lassabban a sorozatot, stb. Vicces volt, ivott. Ha beteg volt, mindig rá kellett vennem valahogy. Volt hogy nurofen fecskendővel, de itattam és mértem, máshogy kiszárad.

dec. 14. 22:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Ez a játék jó ötlet, kifogom probálni. Most hogy meggyógyult visszatért még az étvágya is😁
dec. 19. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!