Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyorsabban nő a babám, mint...

Gyorsabban nő a babám, mint az átlag, vagy ez az átlag?

Figyelt kérdés

A fiam holnap lesz 6 hetes. 3660 grammal született és 54 cm-rel, most 5800 gramm és 62 cm.

Sajnos tápszeres, mert az első két hétben egyáltalán nem volt tejem, a 3. héten minimálisan megindult (kb 50 ml egy nap, semmire sem volt elég és ezért is körömszakadtáig küzdenem kellett), majd zuhanórepülésben csökkent ismét és a 4. hét végére el is apadt. Hormonális problémám van.

A fiam egyébként igencsak jó étvágyú, az első perctől fogva szinte pontosan 3 óránként kérte az adagját elég határozottan, éjjel nappal, egyébként nagyon nyugodt baba, de ha éhes kegyetlenül tud sírni, most már éjjel 4-5 óránként eszik egy nap, naponta kb hat étkezés van. És mindig kéri az aktuális súlyának megfelelő adagot, szóval folyamatosan növelnem kell, különben nyűgös.

A pofija kikerekedett, de nem mondanám, hogy kövér, masszív baba, de nem fodros, hosszú, nagy.

A héten több ismerősöm is figyelmeztetett, hogy szerintük túl nagy, túl gyorsan nő, merthogy az egyikük babája például 12 hetesen volt ilyen súlyban, a másik babája 5 hónaposan volt 6 kiló és hasonló hosszúságú.

Azt viszont én hülyeségnek tartom, hogy egy baba nőhet túl gyorsan, hiszen az ellen nem lehet mit tenni. Enni sem adhatok neki kevesebbet, mint amit igényel, legalábbis nem áll szándékomban fogyókúráztatni egy hat hetes babát. Szerintem ezt visszafogni nem lehet.

Most tényleg az én babám nagyobb, vagy az ismerősöké kisebb? Lehet ebből gond?

Ellenőrzésre havonta csak egyszer kell járnunk, a jövőhéten megyünk, kíváncsi vagyok, hogy a gyerekdoki mit mond majd erről...

2009. jan. 8. 08:54
 1/8 A kérdező kommentje:

Javítanék:

"...most már éjjel 4-5 óránként eszik, így naponta kb hat étkezés van."

"...nem mondanám, hogy kövér, mert masszív baba, hosszú, nagy, de nem fodros."

2009. jan. 8. 08:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez kedves, túl gyorsan nől:) Fogd satuba:) És akkor mi van, ha gyorsabban nől mint az átlag? Nem csak hízik, ha nem nyúlik is nem? Felnőttként sem vagyunk egyformák, miért kellene a babáknak ugyanúgy fejlődni, meg különben is mit tehetsz ellen? Lehet az is, hogy most jobban fejlődik, aztán kicsit lelassul a fejlődése, de az is lehet, hogy nagyobb, magasabb lesz társainál, na és akkor? Ne foglalkozz mások véleményével, hiszen mint írod nyugodt kiegyensúlyozott baba, és ez a lényeg. Sok boldogságot Nektek!
2009. jan. 8. 09:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj, én azt hallottam, hogy a tápszeres babák "nagyobbak", mert az anyatej gyorsabban átfolyik a babákon. Az én fiam 4 hós anyatejes, és 6500g,míg az ismerősöm fia 4 hós tápszeres, és már a 8kg felé közeledik.
2009. jan. 8. 09:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
én csak azt tudom írni hogy mérlegek is mérhetnek furcsán és a centizés se mindig pontos mert pl:mi 59cm-rel szül. és 6 hetesen a védönö 56.5-re mérte.ja és a korházba egyik anyukánál ill. babájánál a mérlegelésnél kiderült hogy a mérleg hibás lehet.
2009. jan. 8. 09:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nől túl gyorsan ő így fejlődik és nem hinném, hogy a tápszer az oka. Kisfiam anyatejes volt. 3100 g-mal és 49 cm-vel született 7 hetesen 5150 g és 58 cm volt. Igaz rá is azt mondta a dokinéni, hogy nagy baba. Ez függ attól is, hogy mekkorák a szülők, mit örököl a kicsi.
2009. jan. 8. 09:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Annyit eszik, amennyit kér és nem ragaszkodsz, hogy egye meg az előírt mennyiséget a tápszerből, akkor ok.

Én fiam 2950nel született, most 7 hetes és 5100 g!! Csak anyatejes, és 9 cmt nőtt.

Aggódjak..?? :-D

2009. jan. 8. 10:04
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megerősítettetek abban, hogy nem gondolom rosszul és nem nő "túl gyorsan" a fiam, ahogy néhányan rémisztgetnek. Mert ez szerintem már rémisztgetés. Már-már hihetetlen számomra, hogy mire sikerül átvészelni a kezdeti nehézségeket és túltennem magam a hetekig tartó lelkiismeret-furdaláson, amit az anyatej hiánya okozott, no meg azon a napi 3-4 óra alvásidőm is hosszabbodik, így a kedvem is jobb (ugyanis az első négy hétben hiába aludt jól a babám én az éjszakák és nappalok ötven százalékát fejéssel töltöttem, hogy attól hátha beindul a tejem), szóval ha már kezdeném úgy érezni, hogy minden rendben, akkor "kedves" ismerősök segítőkészen elbizonytalanítanak, hogy valamit rosszul csinálok, vagy valami nincs rendben a babámmal. Persze gondolom, ha kevesebbet nőtt volna, akkor lennének mások, akik azt hoznák fel problémaként és azzal próbálnának meg orvoshoz küldeni. :-S

A tápszert sulykolni egyáltalán nem kell a gyerekbe, sőt, eleinte azt nem vettem észre kezdőként, hogy a baba már többet igényelne és a mennyiségek növelése előtti egy-két napban szentül meg voltam győződve arról, hogy a hasfájás miatt sírdogál sokat az addig nyugodt és csendes, nem-hasfájós babám. Aztán persze kiderült, hogy a kaja volt neki kevés...

A genetikáról: éppenséggel mi sem vagyunk kicsik, én 178 magas vagyok és az átlagsúlyom 62-65 kg, a férjem 185 cm és ő sem vékonyka, hanem vállas, izmos. Úgyhogy valószínűleg a fiam sem lesz egy apró termet. :-D

2009. jan. 8. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia az én fiam 2 hós és 10 napos és most 61cm és 5657g.Anyatejes.(3800g és 53cm született.)Nekünk is azt mondták szép nagy erős baba-most már nem is olyan kis hurkás,hogy hirtelen nyúlt egy kicsit...

Nyugodj meg,szerintem a genetika dolgozik :-)

Jó babázást

2009. jan. 8. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!