Most mértem a 9 hós babám lázát! Végbélben 38,2. Adjak neki lázcsillapítot? Vagy mit csináljak?
Ha hidegek a kezei, akkor a láz még nem érte el a csúcspontját, feljebb fog menni. Ilyenkor ha aludni készültök, vagy éjjel van, akkor adj neki lázcsillapítót a 38 fok közelében is.
Egyébként a 38 alatti lázat, vagyis a hőemelkedést nem kell csillapítani. Ha a kezei nem hidegek, a láz elérte a csúcspontját, nem megy feljebb. Ilyenkor éjjel nem kell gyógyszer.
Ha alszk, akkor hagyjad. Én ilyenkor azt csináltam, hogy ha nyügös volt, akkor adtam neki, mert akkor valószínűleg fáj is valamije. Ha nem nyügös nagyon- nem sír, akkor figyeld, hogy mi lesz, emelkedik a láza vagy nem. Ha emelkedik akkor adjál neki.
Amikor nálunk volt ilyen nagyon sírt szegénykém, meg 38 fokos láza volt, én kihivtam a dokit (hétvége volt) és kiderült, hogy a füle, nem a foga. Remélem hamar elmúlik.
Jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!