Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez mitől lehet az egy hónapos...

Ez mitől lehet az egy hónapos kisfiamnál?

Figyelt kérdés
1 hónapos múlt a kisfiam és kb 1-2 hetes kora óta nagyon intenzíven gesztikulál. Olyan mintha valakivel veszekedne néz egy irányba és kiabál, még az öklét is rázza, tátog, majd egyszercsak abbahagyja el kezd sírni és visszatér ismét közénk, nézelődik, mintha mi sem történt volna. Ez mennyire jellemző a babákra? Este szokott előjönni olyan 7 után egyik pillanatról a másikra. Nyitva van a szeme, de olyan mintha nem itt lenne. Félek, hogy valami neurológiai probléma. Amit még megfigyeltem, hogy nem kapcsolódik hozzám amikor meglát akkor riadt arcot vág, míg a férjemnek örül, rá már mosolyog is, engem csak vagy megvetően néz, vagy karmol vagy félve néz rám. Ő a legfontosabb és mindennél jobban szeretem nem tudom mire vélni ezt nála.
okt. 29. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Miért kell ott is problémát látni, ahol nincs?

1 hónapos... Mit vársz töle?! Még szegény a világát sem tudja.

okt. 29. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Ilyenre nem emlékszem, de arra igen, hogy sokat fintorgott. És kezdő anyaként azt hittem, hogy nem százas. Aztán mondták, hogy a babák idegrendszere fejletlen, azért csinálnak ilyen fura dolgokat.
okt. 29. 14:55
 3/9 Morzsi007 ***** válasza:
90%
Megriadhat akár egy szemüvegtől is, frizurától. Nem kell egyből rosszra gondolni.
okt. 29. 15:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú lesz ez a pár év...
okt. 29. 15:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

nem tudod, mire vélni, hogy megvetően néz rád az egy hónapos?

Segítek: buggyant vagy.

okt. 29. 15:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy hónapos. Még a mozgása sem teljesen tudatos, csapkodnak mocorognak, de irányítani nem tudja, nem tudja irányítani, reflexből szorít/fog, csapkod. Az idegrendszere is fejletlen. A szociális mosoly is csak most kezd kialakulni, hogy tudatosan rámosolyog valakire (az egy napos is mosolyog, de az reflex, nem tudatos). A kezét is majd kb 3 hónaposan fogja felfedezni és tudatosan használni (oda ar nyúlni, megfogni, aztán vagy sikerül vagy nem). Ne láss bele semmit egy pár hetes csecsemőbe! Nemhogy megvetően nézni, még igazán azt sem tudja, hogy a világon van, kb semmit sem csinál tudatosan 🤷🏼‍♀️ (a most kialakuló szociális mosolyon kívül). Ráadásul az egy hónapos baba látása is gyenge, homályosan látnak hónapokig, nem tudnak fókuszálni, annyira fejletlen az idegrendszerük meg mindenük.
okt. 29. 16:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kösz a kérdést,legalább nevettem egyet!
okt. 29. 16:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónapos, este kezdődik, sír.

Esetleg a legegyszerűbb dologra nem gondoltál?

A HASFAJASRA?

okt. 29. 16:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

1 hónapos, még csak most kezdi látni tisztán a környezetét, nem csak foltokat, színeket meg fényeket.

Gondolhatod mennyi újdonságot, ami minden nap új, mert megkülönböztetni és felismerni még nem tud. Apa az első, akinek az arca már ismerős.

okt. 29. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!