3,5 hónapos kislányom egyik szeme állandóan váladékozik. Hogyan tudnám elkeülni a könnycsatornaátmosást?
Figyelt kérdés
Eddig kettöször 5 napig használtunk szemcseppet, a Brulamicint, eleinte mindkét szeme váladékos volt, az egyik teljesen helyrejött, de a jobb szeme még nem. Még egyszer végigcsináljuk a szemcsepp kúrát, de utána már tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Az anyatejjel is próbálkoztam már, azzal kezdtük. Szeretném elkerülni a beavatkozást, ha lehet.2009. jan. 7. 20:57
2/6 anonim válasza:
Nem írtad, hogy voltatok-e már orvosnál. Az én lányomnak is volt könnycsatorna átmosása 1 hónapos korában, illetve neki mindkettő össze volt nőve, de ez csak a szemésznél derült ki. A szemcseppet, amit használsz ő írta fel? Igaz, hogy nagyon sírnak a babák, de nem a fájdalomtól, hanem mert lekötözik őket, és az egész beavatkozás ijesztő a számukra. A szülőknek szerintem rosszabb, mint a gyereknek. Egy perc múlva már nem volt semmi baja, csak egy kicsit meg volt sértődve. De ha nálatok is ez a helyzet, ez szemcsepptől nem fog megoldódni, és az állandó könnyezés miatt komolyabb fertőzést is kaphat.
4/6 A kérdező kommentje:
Eddig még csak gyerekorvos látta, a szemcseppet ö írta fel. A védönö javasolta, hogy addig ne vigyem el szemészetre, amíg legalább háromszor nem csináljuk végig a szemcsepp kúrát. Állítólag másoknak is makacs volt a fertözés, és nem elsöre, hanem sokadszorra segített a szemcsepp. A kamillát nem ajánlották, mert hogy nem lehet teljesen leszürni, és a finom pora a kamillának többet árthat, mint használ.
2009. jan. 8. 08:38
5/6 anonim válasza:
Már bocs, de a védőnőd egy nagy baromságot mondott! Mosasd át a szemét (mindkettőt!!!) minél hamarabb! Mi használtunk: Brulamicin, Tobrex, Tobradex, Riphampicin, és még kb. 4(!) félét, de csak az átmosás segített! Minél később viszed, annál rosszabb lesz. Mi a végén már szteroidos szemcseppet használtunk! Ha lehet, akkor Te fogd le a gyereked átmosás közben és ne kötözzék le. Nagyon ki fogsz borulni, készülj fel rá, de muszáj és persze a gyereked érdeke! Minden jót! Ja, ha lehet, akkor gyerekszemész és ne általános szemész csinálja!
6/6 anonim válasza:
7 hetes fiamnak ugyanez a problémája. A szemész azt mondta, hogy masszírozzam a könnycsatorna nyílásánál naponta 3-4-szer (egészen a szemzugnál) közepes erővel. Ha nem segít néhány hét alatt, sajnos mi sem kerüljük el a szondázást. Próbáld ki te is a masszázst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!