Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megtartsam vagy elvetessem?

Megtartsam vagy elvetessem?

Figyelt kérdés
Egy éve szültem császárral. 6 hetes terhes vagyok. Párom szeretné megtartani a babát. Én őszintén szólva nem szeretnék most megint végigvinni egy terhességet, örülök, hogy vissza nyertem az alakom. A kapcsolatunk is nagyon megromlott az első baba születése óta, a nyáron többször is majdnem szakítottunk.Korabban terveztük, hogy lesz majd neki testvére, de nem ilyen korán gondoltam. És már abba sem voltam biztos,hogy a páromtól szeretnék még egy gyereket. Nekem nem volt testvérem és szörnyű gyerekkorom volt, bár anyagilag meg volt mindenem. Lett volna testvérem csak el vetették,amiért haragszom is rájuk,mert lehet,hogy nem éreztem volna magam mindig olyan egyedül.Felek, ha elvetetem bűntudatom lesz emiatt,hogy nem lett neki testvére, de attól is félek,hogyha meg tartom én fogok még jobban tönkre menni lelkileg és testileg is. A párom biztosan gyűlölni fog ha elvetetem. De csak azért mert bele kényszerít nem szeretném megtartani. Nem tudom mit csináljak.
okt. 20. 10:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
53%

#21 nekem volt 2 terhességmegszakításom, nem vagyok mai fiatal. Mindkettőre megvolt ott és akkor az "alapos indok". Nem okozott semmilyen lelki törést, azóta már nagy gyerekek anyja vagyok.

Inkább bánja meg, hogy elvetette, mint azt bánja meg, hogy megtartotta, mert ott viszont már nagyon komoly károk keletkeznek a gyerekben is, aki úgyis érezni fogja, ha a kérdező igyekszik nem kimutatni.

okt. 20. 22:51
 22/23 anonim ***** válasza:
53%

Én meg mégegy kontra érvet írnék a 18ashoz ami lemaradt: ha megtartod, ne nagyon ringasd magad abba a hitbe hogy bármikor,könnyedén találsz majd másik munkahelyet! Óh, dehogy! Kis hazánkban a 'kisgyerekes anya' státusz felér egy nagyon komoly bélyeggel a munkaerőpiacon, hát még akkor 2 gyerekes egyedülálló anyaként esélyed nem lesz érvényesülni. Ha ki sem mondják, mert jogilag diszkriminációnak minősül, akkor is megoldják hogy ne téged kelljen alkalmazni!

Alapvetően úgy gondolom, a gyermekvállalás Magyarországon már luxus. Megkíván egyfajta anyagi jólétet, kapcsolati stabilitást, biztos lakhatást, állandó, fix bevételt, akkor is ha egyik napról a másikra elveszíted a munkád. A mostani fiatalok nem véletlenül nem vállalnak gyereket!

6 hetes vagy, időben vagy, hozz olyan döntést amit nem bánsz meg (annyira!) !!!

okt. 22. 06:46
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen kérdésben az alakod legyen az utolsó.
nov. 4. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!