Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megtartsam vagy elvetessem?

Megtartsam vagy elvetessem?

Figyelt kérdés
Egy éve szültem császárral. 6 hetes terhes vagyok. Párom szeretné megtartani a babát. Én őszintén szólva nem szeretnék most megint végigvinni egy terhességet, örülök, hogy vissza nyertem az alakom. A kapcsolatunk is nagyon megromlott az első baba születése óta, a nyáron többször is majdnem szakítottunk.Korabban terveztük, hogy lesz majd neki testvére, de nem ilyen korán gondoltam. És már abba sem voltam biztos,hogy a páromtól szeretnék még egy gyereket. Nekem nem volt testvérem és szörnyű gyerekkorom volt, bár anyagilag meg volt mindenem. Lett volna testvérem csak el vetették,amiért haragszom is rájuk,mert lehet,hogy nem éreztem volna magam mindig olyan egyedül.Felek, ha elvetetem bűntudatom lesz emiatt,hogy nem lett neki testvére, de attól is félek,hogyha meg tartom én fogok még jobban tönkre menni lelkileg és testileg is. A párom biztosan gyűlölni fog ha elvetetem. De csak azért mert bele kényszerít nem szeretném megtartani. Nem tudom mit csináljak.
okt. 20. 10:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%

Csak ilyen szélsőségesen elmeborult #10 es válaszolófélékre ne hallgass kérdező. Ha gyilkosság lenne a legálisan elvégzett abortusz, ugyan miért nem szerepel a Btk-ban?

sötét.

okt. 20. 13:34
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
A te helyzetedben akkor sem tartanám meg, ha fizetnének érte. Kristálytisztán látszik előre, mi lesz a vége.
okt. 20. 14:03
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

A lehető legnagyobb jóindulattal írom: magadat nézd és a meglevő gyerekedet,ne apuci kívánságműsora szerint hozz ekkora volumenű döntéseket! A végén úgyis te veszed ki mindenből IS a javát.

Valaki irta a beteg gyereket. Naigen erre is gondolj! Számos betegséget nemtudnak ám kiszürni az uh-n. Bírnád egyedul ha úgy alakulna? A meglevő gyerekeddel mi a helyzet?

okt. 20. 14:25
 14/23 anonim ***** válasza:
32%

15#

15 éve élek szexuális életet, kizárólag akkor estem teherbe, amikor akartam. Ennyit erről, nem kellett volna felelőtlen lenni, most meg megy a brühüm meg hiszti, mintha a Jóisten rakta volna beléje a gyereket.

Ne haragudj, de nem tudom sajnálni a kérdezőt!

okt. 20. 16:08
 15/23 Misery ***** válasza:
76%
Olvasd már vissza, amit írtál: semmi nem szól mellette, semmi. A "legyen egy testvére, mert nekem sem volt és szar volt" meg nem normális érv. Sok ember nem egyke, mégis szar a kapcsolata a testvérével.
okt. 20. 16:51
 16/23 anonim ***** válasza:
Ahogy a 17-es írja... olvasd vissza amit írtal, rögtön nem lesz kérdés, hogyan tovább, már ne haragudj.
okt. 20. 17:15
 17/23 anonim ***** válasza:
64%
Persze mindenkinek joga van úgy elcseszni, tovább nehezíteni az amúgysem egyszerű életét, ahogy akarja.
okt. 20. 17:16
 18/23 anonim ***** válasza:

Támadás helyett akkor most jöjjön néhány észérv pro-kontra

Pro

- lesz kistestvére a gyerekednek

- eleget teszel apuci kivansaganak, így nem fog "meggyűlölni"

Kontra

- szinte biztos hogy ígyis szét fogtok menni (te magad írtad le, milyen a kapcsi)

- egyedülálló anyaság minden csak nem leányálom, 2 kicsi gyerekkel brutális nehéz

-nehezebb lesz 2 gyerekkel párt találnod mikor már vágyni fogsz egy társra

-azt se garantálja neked senki sem hogy egészséges gyereked születik

- nem is akarod ezt a terhességet

- nem állsz készen rá lelkileg, mentálisan

A döntés a tiéd.

okt. 20. 19:00
 19/23 anonim ***** válasza:
59%

Látom törölve lett pár válasz, így már nem is tudom hányadik az enyém.

A védekezésre reagálnék.

Majdnem 20 éve szexelek, két gyerekem van, és volt egy missed abom.

Tehát háromszor maradtam terhes a majdnem 20 év alatt, mind a három terhesség tervezett volt.

okt. 20. 21:34
 20/23 anonim ***** válasza:
72%

Azért a 19-eshez még egy pro érvet hozzátennék... Nem kell azzal együtt élnie, hogy elvetetett egy babát.

Akármennyire is nem abortusz ellenes az ember és azt érzi nem jó döntés megtartani, szerintem egy életen keresztül cipeli ennek a lelki terhét, főleg, hogy a kérdezőnek van gyermekkori traumája is ezzel kapcsolatban...

okt. 20. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!