Mondanátok olyan lányneveket amiket külföldön is könnyedén kitudnak ejteni?
Veronika, Éva, Klaudia, Nóra tudtommal mindenhol lány nevek,és nagyjából jól kiejthetok.
Andreaval óvatosan, Olaszországban lehet férfi.
14-es: teljesen igazad van, mindenhol a helyi kiejtési szabályok szerint fogják a neveket kimondani. Egy ismerösöm Franciaországban él, ö a nevét átírta francia fonetikára, azóta ott is rendesen mondják, csak úgy meg a nem-franciáknak van vele gondja.
Egyébként egy megjegyzés: a németeknél van Christina és Christine, ez két különbözö név, a Christina a Christof nöi változata. Abban viszont igazad van, hogy a Krisztina Christine-ként lesz mondva.
Anita,Beáta,Barbara,Edina,Flóra,
Gerda,Gréta,Helga,Helén,Helena,
Ida,Iza,Júlia,Katalin,Lina,Liza,
Léna,Regina,Renáta,Sára,Szilvia,
Tilda,Vera,Viola,Violetta,Anett,
Zina,Zsuzsanna,Eszter,Linett.
Anna, Emma, Nora, Agnes, Eszter, Viktoria, Bella, Julia, Eva, Olivia, Emilia, Laura
*bocsi, nincs ekezetem.
Attól fugg melyik ország. Laurát máshogy ejtik Amerikában és máshogy Spanyolországban. Amerikában inkább Lara-nak hangzik amikor kiejtik mert az U betűt nem ejtik, a spanyolok viszont minden egyes betűt kiejtenek. Szoval bemutatkozáskor nem fogják az amerikaiak érteni ha Laura a neved, de ha leírod akkor meg lehet úgy ejtik hogy te nem érted ha nem tudsz angolul.
Minden név ami nem magyar eredetű azt külföldiek is ki tudják ejteni csak kicsit máshogy és az írása sem mindig ugyan az.
Néhány példa: Andrea, Loretta, Emma, Rita, Greta, Tamara, Amanda, Mia, Dora, Nora, Anita, Olivia.
Direkt olyanokat írtam aminek az írása ugyan az vagy csak ékezet nélkül írják nyugaton.
Én nem voltam még Amerikában/Angliában, de nekem az "au" kiejtése "ó". :)
Szal a Laura lehet,hogy ott kiejtve inkább Lora, de én azt is el tudom fogadni,hogy pl akár a és o közötti átmenet hangzásban,ha valaki hallotta már úgy, de nekem inkább o,úgyis,ha próbálgatom. De pl Mo-n belül is vannak tájszólások, amit máshogy ejtenek. :)
Vagy pl én a zsemle-zsömle mindkét alakját használom.
Anno egyik magyartanárom mondta,hogy ő már hallotta úgyis,hogy zsömje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!