Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babám tényleg...

9 hónapos babám tényleg nagyon le van maradva?

Figyelt kérdés

Kedves anyukák!

Kisfiam nemrég lett 9 hónapos. Sajnos úgy tűnik kicsit lassabban fejlődik,mint kortársai.

Még nem ül egyedül, nem mászik, csak kúszik. Az ételt egyedül nem emeli a szájához, csak a vízespalackját.

A védőnő jól rámijesztett, hogy le van maradva, s mihamarabb neurológushoz vigyem.

Tényleg ekkora a baj?

szept. 19. 14:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom egyedül kúszni kell 9 hónaposan.

Na de egy neurológus szerintem nem árt, főleg, ha elültette a bogarat a füledben.

szept. 19. 15:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem, nem négykézlábazik. Kúszni is csak nemrég kezdett, de az többnyire szabályos.

Kérek beutalót neurológushoz, hogy lássuk, mi a helyzet.

szept. 19. 15:25
 13/23 anonim ***** válasza:

Az enyém is csak kúszott 9 hónaposan. Minket korai fejlesztő e küldött a védőnő, ott meg elmondták, hogy csak 10-11 hónaposan kell másznia és csak mászás után ülnie, szóval egy hónappal későbbre hívták vissza. Valamiért a védőnő szeretnék korán riogatni....

Az evést azt nem tudom, az enyém evett darabosat 9 hónaposan (támaszkodva már kiült, így etetőszékbe már beültettem). Viszont sokan 6 hónaposan rögtön darabossal kezdenek, egy 6 hónapos is már általában a szájához veszi a kezébe adott ételt (meg mindent), szóval azt 9 hónaposan szerintem már igencsak kéne.

Ha ilyen hosszú kukit adsz neki úgy, hogy az öledben van(pl. Dm-ben lehet kapni) azt sem eszi meg?

szept. 19. 20:50
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Engem szerencsére nem riogat a védőnő, mondjuk amúgy sem vagyok a szívbajos fajta. :)

Fiam 10 hónapos, egy hónapja kúszik, múlt héten kezdett négykézláb hintázgatni, gondolom következik hogy ebből megindul.

Én látom, hogy minden héten mutat valami újat a mozgásfejlődése is, így nem hagyom, hogy bárki paráztasson. :)

szept. 19. 21:00
 15/23 A kérdező kommentje:

Most barátkozik a darabos étellel, nyitja a száját, de várja, hogy én adjam a szájába. A kezébe ha veszi, csak összenyomja, játszik vele. Hiába irányítom a szájához, úgy nem akarja megenni.

Köszi mindenkinek a válaszát, remélem, nálunk sincs nagy baj. Első baba, így nem vagyok teljesen tisztában vele, mikor milyen fejlődési mérföldkő van. Az inteneten meg mindenhol mást lehet olvasni.

szept. 19. 21:49
 16/23 anonim ***** válasza:
Mi újság? Az én fiam 8,5 hónapos,még nem kúszik,nem mászik,nem ül,és nekünk az ülésbe kötött bele a doktornő,vagyis az ölünkbe szépen megül,de ha lezeszed az ágyra eldől🙃
nov. 4. 13:05
 17/23 A kérdező kommentje:

Voltunk neurológusnál, aki továbbküldött koponyaultrahangra.

Kiderült, hogy a fiamnak van egy nagyon kicsi ciszta az egyik agyterületén, ami valószínűleg még méhen belül keletkezett, s ez lehet felelős azért, hogy lassabban fejlődik a mozgása.

A doktornő szerint be tudja hozni a lemaradást, de kell járjunk vele tornára.

Még mindig nem tud ülő helyzetbe kerülni, de próbálkozik már négykézlábra állni.

Kedves utolsó, nektek javastak valami tornát vagy fejlesztést?

nov. 16. 22:15
 18/23 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Nem ült ennyi idősen, csak kúszott, az is féloldalas volt, nem is mászott. Rendszeresen jártunk neurológushoz, mindig rendben volt minden, azt mondta, hogy valaki később kezdi, valaki előbb. Konduktort javasoltak, oda is jártunk rendszeresen. Nála sokat fejlődött a fiam. Most 3 éves lesz, korának megfelelően mindent csinál, és már folyékonyan beszél. A beszéd is később indult meg amúgy.
nov. 17. 06:56
 19/23 anonim ***** válasza:
#16 vagyok,most 9 hós,ő nem is kuszik.jövő héten megyünk orvoshoz. Nekünk volt koponya filmezés,mert szüléskor volt gond,de minden rendbe volt már 4 hósan,alikanem a súly a gond,12 kg
nov. 18. 22:18
 20/23 A kérdező kommentje:
Mi jövő héten kezdjük a tornát. Remélem, az segíteni fog.
nov. 19. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!