Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év körüli babátok mikor...

1 év körüli babátok mikor alszik el este? S reggel mikor ébred? Átalussza az éjszakát?

Figyelt kérdés

13 hónapos a fiam, 1-5 hós koráig átaludta az éjszakákat, aztán ahogy elkezdtek jönni a fogai és körülbelül ezzel egyidőben megkezdtük apránként a hozzátáplálást, borult minden. Azóta minden éjjel rémálom. Van kb 2 havonta egy hét, amikor 1-3-szor van fent, de a többi este 12-16szor is!

Már elolvastam egy csomó könyvet, próbáltam ötletet meríteni. Az lugj jól gyermekem címűben is és a Végre elaludt a gyerek címűben is a ájánlották a Checking up-módszert, ami tényleg bevállt, egészen addig, amíg nem tudott felállni a a gyerek. Azóta viszont nem tudom ehhez tartani magam, mert nem bírom elhallgatni és elnézni, ahogy ordít.

Most olvastam, hogy a vacsora 6 körül kell, hogy legyen és 7-7.30 körül alvás.

De az én fiam még akkor nagyon elemében van. 6-7 között amikor mi vacsorázunk, ő is eszik velünk (igaz nem nagy mennyiséget), 8kor viszem fürödni, fél9kor iszik 2 deci tejcsit, 9-fél10 alvás. De van, hogy csak 10kor bírom elaltatni. És nem azért, mert napközben sokat alszik, mert csak 1-1,5 órát szokott ebéd után aludni.

Viszont mivel sokszor van fent éjjel (gondolom azért van, hogy)reggel 9körül ébred. Így csúszik a reggeli, s még nem éhes délben, s csúszik az uzsonna és a vacsora ideje is. Amúgy is nála képtelenség betartani így az időpontokat, mert ha nem éhes, ha én fejre állok, akkor sem eszik.

Bocsánat, már így is túl hosszan beszélek, csak azért írtam le, mert úgy gondolom, ha hamarabb tenném le, hamarabb ébredne, és akkor lehetne hamarab vacsiztatni is, és kevésbé fájna a hasa (mert este legtöbbször azért van fent, mert bántja a puki).

Nektek mi a tapasztalatotok, Ha valaki tudna tanácsot adni ebben is (a kérdésre válasz mellett), megköszönném.

2010. nov. 3. 12:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
11 hós és este 8-kor alszik, reggel 7-kor kel. Állt végigalussza az éjszakákat, kivéve ha fogzik, akkor egyszer-kétszer megébred, de vissza is alszik.
2010. nov. 3. 14:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves utóbb hozzászólók!

Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat, s egy kis erőt is adtatok ezzel!

A köztünk alvásról meg annyit, amit már írtam, hogy a nagyon sokszor kelős éjjeleken én is átviszem egy idő után, mert már egyszerűen semmi erőm átvergődni a másik szobáig. De ha köztünk alszik, max. 1szer ébred, de ált. egyszer sem, csak 8-9 között.

Egyébként az én fiam a mi szobánkban aludt 10,5 hós koráig, és pont azért tettük át a saját szobájába, hogy hátha jobb lesz mindnyájunknak. Akkor ugyanis már ott tartottunk, hogy a gyerek minden neszre ébredt:apa horkantására, vagy csak ha átfordul valamelyikőnk a másik oldalára (nem nyikorog az ágy!:-)), sőt arra is, ha a laminált padló roppant egyet, ahogy ráléptünk!

Egy hétig tényleg jobb volt, aztán kezdődött minden elölről...

Eddig ha már csak nyöszörgött is ugrottam, hogy legalább apa tudjon pihenni, mert nagyon korán kel, s általában későn jut csak ágyba. S eddig ha ébredt, mindig addig tekergette magát (gondolom a hasfájás miatt is), hogy keresztbe került az ágyába, beszorult a rácsba, szóval esély nem volt rá, hogy magától visszaaludjon.

Most viszont azt figyeltem meg, hogy ha ébred, felül, cumi a szájában van és ülve sír. Ilyenkor bemegyek, már nyújtja a kezét, hogy vegyem fel. Kiveszem, megsimizem, visszateszem, cumi a szájba és alszik tovább. De ezt eljátsza ált. 10szer esténként.

Már a könyv végén járok, ha elolvastam, hozzákezdek a "nagy munkához", s megírom a tapasztalataimat.

2010. nov. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!