Autizmus gyanús?
Egyszer már írtam ki ezzel kapcsolatban kérdést, mivel az orvosunk megijesztett és azóta figyelem a gyereket. Egy évesen viszem újra. Ami durván 3 hét múlva lesz. Kb 2 hónapja tiszta ideg vagyok. Én személy szerint úgy gondolom, gyerek és ő ilyen. De auti szülőkhöz intézem a kérdésem inkább. Ezek a dolgok adnak okot aggodalomra?
1. Nem mosolyog mindenkire
2. Újabban sokat sír és nem tudom mi okból.
3. Nem mutogat
4. Nem integet
5. Nem mindig akar szemkontaktust tartani, de ha tart akkor pedig már kellemetlenül “bámul”
6. Ha mutatunk neki valamit, hogy nézd!, nem érdekli
7. El tud bambulni nagyon.
Első baba. De most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Amúgy én nem gondolom, hogy gond lenne. Köszönöm ha válaszoltok.
11!
Vigasztalhatatlan, 2-3 órás hisztik ordítással,sírással, úgymond ok nélkül.
Önbántalmazás, hajtépés, fej falba/tárgyakba verése, arc kicsipkedése, ujjakról a körömágy ledörzsölése.
Könyvekben, fénykép nézegetésekor sorrend tartása.
Nagyon szoros napi rutin és napirend tartása.
Lábujjhegyezés,forgás.
Legalább 3-4 métert tartott más gyerekektől (de ez inkább 2 éves kora után volt feltűnő).
Etetési nehézségek: nem bírta,ha maszatos lett,nem bírta,ha lelógott az étel a kanálról. Akkor visított.
Nem tartott szemkontaktust.
Nem maradt el senkivel.
Sokszor volt olyan érzésünk,hogy nem érti,amit mondunk.
Nem bólogatott.
Nem beszélt 3 éves koráig amúgy semmit,csak gagyogott.
Sokmindenben a klinikai szakpszichológus szerint még 3 évesen is 1 éves szinten volt.
A rengeteg fejlesztés és itthoni foglalkozás hatására behozta s lemaradásokat. 6 éves korára írr-olvasott,jelenleg másodikos,kitűnő tanuló normál iskolában. Ezt csak biztatásként írtam le! Szóval nincs minden veszve.
13aa vagyok. Elfelejtettem az etetéshez: elutasította a zöld és a fehér ételeket egx jó ideig
2 evig szoptattam igény szerint, addig nem volt probléma az etetésével. Első perctől nagyon ügyes volt.
Kanalas etetésnél kezdődtek ezek a problémák.
Tápszert,tejpépet,tejitalt nem kapott,arról nem tudok nyilatkozni.
Csecsemő korától voltak jelek de amiket írsz, különböző készségek hiánya csak később válnak értékelhetővé. Mutogatni pl 18 hónapos korig ráér, nálunk az pl teljesen kimaradt.
Nekem kezdettől fogva volt egy megérzésem, hogy valahogy más. Nagyon nem ilyennek képzeltem el egy kisbabat. Furcsa volt, hogy sosem nézett rám, vagy csak egy-egy pillanatra szoptatás közben is csak bámult maga elé, sokat sírt de sem a hangom, sem a testkontaktus nem nyugtatta meg. Egyszerűen hiányzott az elmélyülő, odaforduló, meleg, nyugodt, érzelemteljes, bensőséges kapcsolat amiről olvasni lehet. Át anya baba kapcsolódás, az egymásra figyelés, a viszonzás, visszajelzesek hiánya elég feltűnő volt pedig első gyermek. Már 2 éves nem beszél és nem is érzékeli, ha az ember neki beszél vagy kérdez. Társas interakcióba nehezen bevonható, de pl a kukucs játékot nagyon szereti arra odafigyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!