Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sinlacot keverhetem tápszerbe,...

Sinlacot keverhetem tápszerbe, hogy jobb íze legyen? Milyen arányban tegyek bele?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 09:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Most láttam, hogy mennyien írtatok.

A helyzet a következő: a fiam 7,5 hónapos és tejfehérje allergiája van. Speciális tápszert kap (milupa Pepti 2 plus), mert nem elég neki a tejem és nem eszi még a szilárd ételeket. 2-3 hete pedig már nem issza a tápszert sem, nem is csoda, hisz iszonyat rossz az íze. A doki felírta a Sinlac-ot, hátha azzal eszi a gyümölcsöket, zöldségeket, de nem. Csak a tej kellene neki. Megkóstoltam a Sinlac-ot, finom, édes, gondoltam keverek neki a tápszerébe, hátha így azt jobban megissza.

Úgy értettem, hogy pl. 210 ml. vízhez kell 7 kanál tápszer, akkor tegyek 6 kanál tápszert és egy kanál sinlacot vagy 7 tápszer és pluszban menjen a Sinlac. Eszembe sem jutott, hogy ebből vita lehet, bocsánat!!

2010. nov. 5. 15:52
 12/19 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon köszönöm a válaszokat!!! :))
2010. nov. 5. 15:54
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én úgy szoktam, hogy 210ml vízhez teszek annyi tápszert, amennyi kell, és 30ml vízhez arányosan 10gr sinlacot.

A sinlac tényleg nem tápszer. DE! nem csak tejallergiásoknak írja ki a doki. Nekünk is kiírta, mert nagyon hasmenős volt a babám, és ez jól roborál, illetve azért is, mert hiába adtam neki AR-es tápszert a refluxa miatt, már nem tűrt vele. Így javasolta, hogy keverjek a tápszerébe sinlacot és jobban fogja laktatni. Ja, és azóta szívesebben megeszi tápszert, mert finomabb, édesebb lett tőle.

8hónapos baba anyukája.

2010. nov. 5. 16:36
 14/19 anonim ***** válasza:
Mi is azért esszük a sinlacot,mert magában főzelékkel,gyümölccsel nem tűrnek a gyerekeim,még akkor sem,ha húsos a főzelék.Ezt hozzákeverem és így ok.Magában soha nem eszik,tápszerrel sem,de azzal is lehet keverni.
2010. nov. 5. 17:41
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

A Sinlac kiegészítő tápszer!

Főzelékek és gyümölcsök dúsíthatók vele és a tápszer is.

Ennek ellenére nem vettem volna, ha nem lett volna tejfehérje allergiás a babám. Nem ette meg a speciális tápszert, mert szörnyű íze volt. Általában 240ml-be 5 kanál tápszer+3 kanál Sinlac került.

SINLAC

Összetevők: Rizsliszt (részben maltózra és glukózra lebontva), szentjánoskenyérmag-őrlemény, szacharóz, növényi zsiradék, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok. Glutén-, színezőanyag- és tartósítószermentes.

Összetétel 100 g kész pépre:

Energia 413 kJ (100 kcal)

Fehérje 3,7 g: Rizsfehérje 0,8 g, Szentjánoskenyérfamag fehérje 2,8 g

Szénhidrát 16,3 g: szacharóz 4 g, keményítő 11,8 g

Zsír 2,2 g: Linolsav 0,5 g

Élelmi rost 0,8 g

Ásványi anyagok és nyomelemek: Na 34 mg, K 98 mg, Ca 134 mg, Cl 3,8 mg, P 85 mg, Mg 22 mg, Fe 2,4 mg, I 8,75 mcg, Zn 1,7 mg.

Vitaminok: A-vitamin 108 mcg, E-vitamin 0,5 mg, C-vitamin 12 mg, B1-vitamin 0,19 mg, B2-vitamin 0,07 mg, Niacin 1 mg, B6-vitamin 0,07 mg, Folsav 5,3 mcg, B12-vitamin 0,18 mcg, Biotin 6 mcg, Pantothensav 0,36 mg

Energiamegoszlás: Fehérje 15, zsír 20, szénhidrát 65 energia%.

2010. nov. 5. 20:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem lett sokkal sűrűbb tőle MAM 3-as cumival ette. Mindenképpen próbáld ki! Előző voltam.
2010. nov. 5. 20:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekünk azért irta fel a doki, hogy hizzon a kisbabám. Nem volt tejallergiaja. Tápszerrel is keverhettem. És ez is jött csak be neki. Se gyümölcs, se főzelék. A tapszer ízét szerette, ismerte azzal simán benyomta.

Az állaga az kísérletezés útján alakult ki, megtapasztaltam higy szereti. Arra emlékszem még, hogy az a kezdeti - talan 4 kanalat ir- az rengeteg volt. Csak elősször kavartam össze annyit.

2021. nov. 29. 16:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Ui:mennyire agresszív valaszok vannak itt. Szokas szerint mindenki szakértő, minimum gyerek gasztroenterologus. Elkepesztő.
2021. nov. 29. 16:34
 19/19 anonim ***** válasza:
6-os! Az en lanyom is tapszteres mert nincs tejem és igen rakok neki bele SINLACOT is. Mit sajnaltatod magad? Menj vergődj mashol ne itt osszad az észt mert rohadtúl unalmas vagy.
2024. jún. 28. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!