Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos baba nem reagál?

2 hónapos baba nem reagál?

Figyelt kérdés
Kisfiam nem igazán fordul a hang irányába, amikor beszélek hozzá vagy bejön valaki a szobába és szólítja. Csörgőket is csak ritkán követi a szemével, mintha nem érdekelné. Hallása elvileg rendben van, még a szülészeten vizsgálták. Hangosabb zajra odaforditja a fejét, vagy ha épp bóbiskol kinyitja a szemét, de egyébként nem igazan reagal. Szopizas közben se igazan figyel, nem tartja a szemkontaktust. Vagy ez igy rendben van?
aug. 25. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

8 hetes babáról beszélünk, mégis mit vársz mit csináljon?

Az én fiam sem nézett rám amikor szopott, inkább csak úgy bámult ki a fejéből, vagy bealudt.

aug. 25. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:
22%
Védőnőnél,gyerekorvosnál kérdezz rá. Akármi okozhatja a banálistól a súlyosig.
aug. 25. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Igen,biztos autista. Ezt akartad hallani?

Az autista lányom reagált a hangokra. Imádta a csörgőket és a kis kukacplüssével a kukucsjátékot. Gurgulázva nevetett. Időre csinált mindent. Nevére figyelt. Semmi nem látszott rajta 1.5 éves koráig. Semmi.

20 hónaposan viszont már vittem a Szakértői Bizottság elé. Mert egyértelmű volt a diagnózisa.

Viszont nem nézett rám,mikor szopott. 2 év alatt 1x sem. Csak meredt maga elé. De én ezt akkor nem tartottam annyira nagy dolognak. Max furcsálltam,mert mindenhol leírták,milyen gyönyörűséges dolog úgy szoptatni, hogy rádnéz a baba közben.

Hát én vártam, vártam ezt a pillanatot, de sose jött el.

aug. 25. 09:42
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Nagy a mellem. Ha akart volna sem tudot volna ramnezni. Na meg alapbol mindig csukott szemmel szopizott az elso fel evben.
aug. 25. 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
47%

2-es válaszom hiába pontoztátok le.

Attól kezdve,hogy semmi baja,odáig, hogy súlyos beteg (pl súlyos értelmi fogyatékos, enzimbeteg), AKÁRMI előfordulhat.

Ezt még egy 2 hónapos babánál SENKI sem fogja tudni megállapítani.

Főleg nem egy kommentelő!!

Ezért orvostól kell kérdezni.

Ha nő a baba, és furcsa lesz, úgyis fejlődésneurológushoz kell vinni.

aug. 25. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
2 hónaposan nagyon pici ahhoz,hogy bármi is kiderüljön, ilyenkor napról-napra fejlődnek. Figyelgesd, azért olyan 3 hónaposan már visszamosolyognak, gőgicselnek, csörgőt a szájukba veszik stb. Ha mégsem, említsd meg a gyerekorvosnak
aug. 25. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!