Ha Tápszer utáni tapasztalataitok? (allergia, asztma, ekcéma)
A fiam 11 hónapos, enyhe fokú ekcémája van, Ha tápszert kap 2 Éves koráig. Az érdekelne igazán , hogy a tápszer abbahagyása után alakult-e ki tejallergia vagy komolyabb ekcéma a gyermeknél.
Nincs anyatejjem, tehát a "szoptasd inkább" című írásoktól kíméljetek meg!!!
Nálunk is elég korán kialakult az ekcéma, valószínűleg a tejtől (ami a tápszer alapanyaga), így babám szintén Milupa pepti 1, majd 2-t evett/eszik. Nyárra teljesen elmúltak a tünetei, most újra előjöttek enyhén, kis krémezéssel el tudtam tüntetni. Amikor joghurtot próbáltam adni neki (1 évesen), az arca újból ekcémás lett, ezért gondolom, h valóban a tejtől van (egyébként ilyen kicsiknél tudtommal nem tudják biztosan szűrni az okot).
Én azon csodálkozom, h nálatok megmaradt a HA tápszer.
Kérdésedre válaszolva, remélem a tiéddel együtt az enyém is kinövi az allergiát, sok helyen olvasom, h erre jó esély van, ha nem erőltetjük idejekorán a tejet/tejterméket. Mi pl most pár hónapra megint jegeljük a savanyított tej témát. Tartsatok ki ti is, nem baj ha pár éves koráig nem kap tejterméket, max neked nehéz a főzés miatt, de ennyit megér a baba egészsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!