Minden nap kell menni egy koraszülött babához a kórházba, ha az anyát már hazaengedték?
11
Valóban. A lényeg az, hogyan magánügye
13
Amiatt hogy x napig nem megy anyu naponta? Értem. Tehát ha mondjuk anyu az intenzíven fekszik 2 hétig, akkor nem szereti majd a gyereke. Ja, akkor de, mert akkor nem anyu hibája. Ugye? Mert ezt természetesen tudja az újszülött. 🤷♀️🤦♀️
A kép árnyalására: az apa már nincs a képben és az anyának van egy általa gondozott édesanyja, akit már pelenkázni kell. (Plusz van két kutya is, lakásban, akiket sétáltatni). Egy órára lakik a kórháztól.
Nekem ők "senkim", csak egy ismerős, csak eszembe jutott, hogy vajon ez hogy megy, ha az anya ennyire "leterhelt" vagy hogy mondjam.
Emberileg értem, milyen nehéz helyzetben van az anya. De a kötődésre ez akkor is hatással lesz, negatív irányban.
Ráadásul ott az ápolásra szoruló édesanya, aki önmagában egész embert kíván. Itt az újszülött később sem kap annyi figyelmet, amennyire szüksége lenne.
Ezért persze nem az anyát okolom, csak megállapítom, mint tényt.
16os majd anyuci szeretgeti a szült nőt, a babát meg majd neveli valaki akinek fontosabb mint a kutyája.
Nem véletlen van olyan csoda, hogy házi ápoló szolgálat, ilyen esetekre 1-2 hónapig még ingyenes is ha megigénylik. De persze értem én a kutyuskák sétája a lényeg a gyerek meg küzdjön egyedül max csinál másikat ha meghal.
18
Az ingyenes házi ápoló szolgálat konkrétan azt jelenti, heti 2 max 4 órát jön egy ápoló, aki egy adott feladatot vegez el. Ezen felül minden más fizetős. Plusz több honapos a varolista is. A kutya meg lesz séta nélkül-etel nélkül már kevésbé, bár xar lesz a pisikakit mindenhonnan kitakaritani és elég hosszú ideig bűzlik majd a lakás. Ha valaki már oda jutott, hogy pelenkázni kell, azt egy órára se biztos hogy egyedül kell hagyni.
19es, miért, 4 óra nem elég hogy meglátogathassa a gyerekét aki talán túléli talán nem? Még ha két óra is az utazás oda-vissza, 2 órát a gyerekével tölthetne, szeretgethetné, ami ilyen állapotban rettenetesen fontos. Ha meg kevés, én inkább kifizetnék plusz 1-2 órát az ápolónak. Nem évekig kell, hanem jobb esetben 1-2 hónap.
Nekem koraszülött gyerekem van, másfél hónapot voltunk PIC-en, és onnantól, hogy megkaptam kenguruzni, exponenciálisan javulni kezdett az állapota. Mára már egy korának megfelelően fejlett gyerek, pedig akkor nem sok jót jósoltak nekünk.
Viszont én hason csúszva is mentem volna hozzá minden nap, bár én az elején anyatejjel tápláltam, utána pedig, mikor már lehetett, szoptattam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!