Ki meddig adta a laktáz enzim cseppet a babájának?
Pár hetes kora óta adom minden étkezéshez a babámnak orvosi javaslatra, mert kicsit tekergett evés után. De igazából semmi tünet nem utalt arra, hogy laktózérzékeny lenne. Mint kiderült, nem a hasa fájt, szerencsére a hasfájást megúsztuk. Szimplán nem tudott magától kakilni, de ez természetes, szerencsére az már rég megoldódott. Szóval se hasfájás, se székrekedés nincs. Sőt, napi több kaki is volt, és sajnos sokszor éjszaka is, pedig már átaludná az éjszakát, ez zavarja csak meg. Most 3 hónapos. Először elhagytuk a Biogaia-t, majd most pár napja a laktáz cseppet se adom neki. Azóta éjszaka nem kakil, és az állaga is keményebb picit, nem híg, de nem okoz neki gondot. Már most csak a D vitamint kapja, és minden oké vele, jókedvű, kaki rendben, estétől reggelig alszik.
Elképzelhető, hogy a cseppektől volt annyi kaki meg puki, még éjszaka is? Volt másnál is olyan, hogy a cseppek elhagyása után oldódott meg minden baja a babának? 3 hónaposan még egyébként indokolt lenne laktáz cseppet adni neki?
Miert adod neki ?
Elcseszed az emesztorendszert. Nem kell egybol vakon menni azutan amit az orvos tanacsol.
És az lehetséges, hogy pont a laktáz enzim csepp okoz több és hígabb kakit, vagy egyéb panaszt, mert kvázi fölöslegesen szedi?
Azt gondolnám, hogy egy orvos nem írná ki, ha több bajt okoz vele…de már én se tudom. :/
ahh, nekünk a doki a kétoldali tüdőgyulladást sem ismerte fel,még ki is osztott,hogy ne hisztériázzak, mint egy paramami.2 nap múlva meg 41 fokos lázzal mentünk az ügyeletre.
Szóval attól,hogy orvos valaki,még lehet idióta.És mondjuk konkrétan amit a mi régi gyerekorvosunk,vagy a mostani felnőtt háziorvosom csinál, egy alap egészségügyi tudással,meg minimális gyógyszerismerettel rendelkező akárki el tudná látni.
Tudod miert irnak fel sokszor a dokik akarmit is ?
1) a beteg / szulo ne hiszteriazzon, hogy " elmentem es semmit nem adott, milyen orvos ez "
2) penzt kap a gyogyszercegtol
Tisztelet a kivetelnek, de nagyon sok az ilyen, irom ezt ugy, hogy veluk dolgozom 20 eve mindenfele kozegben es teruleten.
Akkor én most azon kívül, hogy szidjuk a sz.r k.csög orvosokat, írnék is használható infót:
1. A csecsemőknek kezdetben kevés a laktáz enzim, amit a bélbolyhokon termelnek, ezért sokszor fájhat a hasuk. Ezért szokták javasolni kezdetben a laktáz enzim cseppet, mert ez lehetséges oka a hasfájósságnak.
2. A laktáz enzimnek semmi mellékhatása nincsen, nyugodtan lehet adni a babának. Nem ,,cseszi el" a bélrendszert.
3. Az, hogy születésekor a baba nem tudja kellően megemészteni a laktózt, nem jelenti azt, hogy ő laktózérzékeny. Ahogy a bélrendszer fejlődik, ezek a tünetek/panaszok el fognak múlni. Általában 3 hónapos korra kinövik a babák.
4. Szerintem próba szerencse alapon lehet elhagyni, jól csináltátok. Én is többször próbálkoztam vele, mi a lányom 5 hónapos korában tudtuk elhagyni. Azt mondta a gyerekorvos (akiben maximálisan megbízok, mert én is szakmabeli vagyok), hogy látott már ilyet, és nem extrém eset. Most a lányom 3,5 éves, semmi baja nincs a tejtermékektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!