Normális, ha betegen egész nap alszik a babám?
Magas láz esetén normális. Hőemelkedésnél nem jellemző az aluszékonyság, maximum a nyűgösség.
Nekem az oltások után soha egyik gyerekem sem volt aluszékony.
Betegség esetén, csak 38fokos testhő felett szoktak nagyobbat aludni, de semmiképp nem egész nap. Amint használ a lázcsillapító rögtön felélénkülnek és játszanak.
Én is inkább azt tapasztalom, mint a 4. válaszadó. Sőt, a fiam szinte egyáltalán nem volt aluszékony még magas lázzal sem, maximum kicsit bágyadt, de inkább nyűgös.
Most először aludt be egy pár percre délelőtt 38,5 körüli lázzal, valószínűleg a háromnapos lázat nyalta be, szokatlanul elálmosodott a délutáni és esti alvás idejére is, alig tudtunk enni előtte, mert majdnem kidőlt közben...
(Egyébként én sem fekszem meg alszom lázasan, szerintem ez egyáltalán nem törvényszerű.)
Hàt ez nehéz kèrdés. Milyen idős amúgy?
Az én kisfiam 1,5 éves, eddig 1x volt lázas beteg + néhány oltás után. Én nem vettem észre rajta, hogy aluszékonyabb lenne, viszont! Amint adtam neki lázcsillapítót akkor elálmosodott nem sokra rá. Szóval nem a betegség miatt volt aluszékony, hanem a gyógyszer nyomta el.
Mennyi idős a baba? Első hónapokban az enyém nem aludt mindig sokat, de néha ha rájött, szinte végigaludt 1-1 napot rövid ébredésekkel, erre ha rájön egy hőemelkedés, simán elképzelhető.
Nagyobb csecsemő inkább magasabb láznál alszik sokat, de biztos nagyon egyéni. Nekem kb 8-9 hónaposan volt beteg, 38 feletti láza is volt, addig aludt sokat, míg nem kapott gyógyszert. Utána már játszott meg mászkált a házban, mintha semmi baja se lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!