Kislányom hat hónapos múlt, de még nem akar kúszni és még nem is fordul hasra. Ha hason fekszik, nem emeli meg a pocakját, csak a levegőben kapálózik. Szerintetek mitől lehet? A védőnő szerint csak lusta, de engem zavar egy kicsit!
Irass a dokival beutalót neurológiára. Nézessétek meg, és ő majd ír beutalót gyógytornára.
Mi így jártunk. Az én fiam ennyi idősen még a kezeit se tette le, ha hason volt, csak repült.
Az én cicám 9 hónapos (majdnem, a héten lesz annyi).
3 hónapos kora óta járunk gyógytornára, Dévényre, de még most sem kúszik, csak a forgás megy, pedig semmi nem indokolja a lemaradást. Mostmár biztos, hogy csak későn érő típus :-) Ő is sokat 'repked' hason, még most is. Kicsit rosszul esik, amikor látom, hogy a vele egyidősek már miket tudnak, de ez legyen a legnagyobb problémánk! Sokat gyakoroljuk vele a kúszást, remélem, nem hagyja ki.
Vidd el gyerekorvoshoz, vagy rögtön neurológushoz, ha tudod. Gyógytornásznak is érdemes megmutatni, egy halom gyakorlat van, amit otthon is tudtok vele csinálni. Hintázzatok vele sokat (ha van hintátok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!