Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptattam egy whiskey cola...

Szoptattam egy whiskey cola után, lesz baja a babámnak?

Figyelt kérdés

Kisfiam 13 hónapos.. kb 7 óra körül megittam vag. 3-4 cl whiskeyt gyümölcsös 0%-os sörrel.

Most 11 kor szopizott újra…

Az volt a terv, hogy nem leszünk itthon és nem velem alszik, de itthon maradtunk és nagyon ordított, a férjem pedig azt mondta adjam oda neki, szóval megszoptattam…

2024. júl. 13. 23:11
1 2
 11/18 babyboom567 ***** válasza:
12%
Felelős gyerekvállalás.Én nem értem, hogy a f@szban nem lehet kibírni,hogy ne igyon az ember ha szoptat.És a férjed ,hogy erőltethet szoptatásra,ha tudja hogy ittál?Ha te tudod(hisz tudod,mert nem született volna meg a kérdés),hogy "rosszat" teszel a gyereknek,miért hagysz a nyomásnak?
2024. júl. 14. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:
15%
Azért 4 óra nem olyan sok, hiába írják, hogy ennyi idő alatt kiürül, ha régóta nem ittál, még valószínűleg kevésbé toleráns a szervezeted az alkoholra. Szerintem vagy többet várj két szoptatás között, ha iszol, vagy szoktasd le a cicirol az egy év feletti gyereket. :)
2024. júl. 14. 10:19
 13/18 A kérdező kommentje:

Le szeretném szoktatni, úgy volt hogy a férjemmel alszik, de csak ordított nála… 2 órán keresztül.

Tudom, hogy nem tettem jót, valóban nem szoktam alkoholt inni, de sajna most ez így alakult

2024. júl. 14. 11:09
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Az anyatej vérből termelődik, magyarul maximum annyi alkohol lehet benne, amennyi az ember véralkoholszintje.

Egy 4 CL whoskeyre azt írja a kalkulátor, hogy 0,27 ezrelék a maximum véralkoholszint, azaz 1000 ml vérében 0,27 ml alkohol van, vagyis 1 liter tejében is maximum 0,27 ml alkohol lehet. Ha 200 ml tejet leszívott a gyerek, akkor is maximum 0,054 ml alkoholhoz jutott. 0,054 ml... Szerintem ennyi alkohol egy szottyadtabb barackban is van. Az égvilágon semmi baja nem lesz tőle a gyereknek.

2024. júl. 14. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

Feszítsétek keresztre!

Egy ~felesnyi whiskey lebontásahoz 3 óra se kell egy 50 kilós vékony nőnek. Ő meg 4 órára rá szoptatott. Gyakorlatilag 0 alkohollal a vérében/tejében.

[link]

2024. júl. 14. 14:40
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

15-ös, mert a tej csak 4 óra után termelődik, ugye?

A tejben volt alkohol és relatíve elég sok.

Egyébként úgy látom senkit nem zavar, hogy a reggelt majd’ egy felessel kezdte a kérdező…

2024. júl. 14. 15:56
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Jaj, most láttam a kérdés kiírás időpontját.
2024. júl. 14. 15:57
 18/18 anonim ***** válasza:
50%

"15-ös, mert a tej csak 4 óra után termelődik, ugye?"

Muszáj bizonyítani a tudatlanságod?

Nem, nem csak 4 óra elteltével, de akkor se marad meg benne az alkohol, ugyanis ugyanúgy felszívódik, mint a vérből.

Egyébként is a mell nem tejtaroló, hanem tejtermelő szerv. Nem úgy kell elképzelni, hogy iszok egy pohárral, kiválasztódik a tejben és ott cipelem az alkoholos tejecskét egészen addig, amíg a gyerek órakkal később rá nem cuppan.

Nem. Ha nem szopik a gyerek akkor a többlet a környező szövetekbe elillan és folyamat' "tisztul" FIFO módon.

2024. júl. 14. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!