Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kengurut milyen élethelyzetekb...

Kengurut milyen élethelyzetekben és hogyan érdemes használni?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, ki mikor, milyen gyakran és hogyan használja a kengurut/hordozókendőt. Pl boltba leszaladni a babával, kiránduláshoz, vásárláshoz...?

Ha egyedül viszitek a kenguruban a babát, hogy oldjátok meg az alapvető szükségleteiteket (...wc-zés)? :)

Kislányom 3 és fél hónapos, még nem nagyon mozdultunk ki (mondjuk tél is van...), de szeretném neki megmutatni a "kinti világot" - így gondolkozunk rajta, hogy esetleg kengurut is kipróbáljuk. Néhány praktikus tanács segítene annak eldöntésében, érdemes-e egyáltalán vennünk, vagy a babakocsi, hordozó (ami már van) elég.

2009. jan. 6. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia,kicsit nézz itt utána-én épp a minap kérdeztem róla hasonlót.Szóval mi vettünk.A kicsim 2 hónapos és a tegnapi mérés alapján 5657g és 61 cm.Szóval,megkérdeztem a dokinénit és a védőnőt,ők annyit mondtak,h. egy szükséges rossz.de ha nem egész nap és állandóan van benne-és ha másképp nem megy,hát tegyem bele.Egy sima napi vásárlást(itt a faluba)babakocsival oldom meg,de ha a városba kell majd mennem,és nem lesz autóm-akkor majd a kenguruhoz folyamodom.Föl a hátizsák a cuccaival,előre a gyerkőc-és a szükségleteket csak is úgy lehet megoldani,hogy valakinek addig átadod a babát.Én amúgy is csak úgy mennék,hogy valamelyik barátnőm jöjjön velem.Tehát mi fogjuk használni,ha nem is vele-akkor majd ha lesz tesó-vele. :-)
2009. jan. 6. 16:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekünk van,de nem használtam túl sokat.

Akkor jól jött,amikor esett az eső és muszáj volt elindulni,vagy most a havas időbe, amikor nem lehet babakocsival közlekedni. Én utáltam a pocsolyákat kerülgetni a keskeny utakon,meg mindig nézni nehogy felcsapjanak. Szóval ilyen helyzetekben jó volt.

2009. jan. 6. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Az én babám 4 hetes, és 1 hetes kora óta sétálunk. Az első héten még csak az erkélyre raktam ki mózesben. De azóta csak kenguruzunk! Átmegyünk anyuhoz, keresztanyuhoz, ebédért megyünk, boltba megyünk, jövünk-megyünk :) Mivel még pici, odafigyelek, hogy ne legyen kint többet 30-40 percnél, de jó a kenguru, mert én is melegítem őt a testemmel.

Én imádom a kengurut, babakocsival nem tudnék ennyi mindent csinálni!

2009. jan. 6. 17:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha választhatsz, akkor inkább hordozókendő legalábbis az első hónapokban, abban el tud feküdni is és nem terheli a gerincét. Később a kenguru szerintem praktikusabb, bár nekem nincs hordozókendőm, a kengurut pikkpakk fel lehet kötni. Mi is sokat használjuk, kábé három hónapos kora óta, de az én babám nagy, jobban bírja tartani magát benne. Mi bevásárláshoz használjuk, de sokszor voltam vele sétálni is kenguruval, viszont most már csak a babakocsit használjuk sétára, csak akkor visszük a kengurut, ha nem lehet megoldani a babakocsi szállítását de jót tesz egy séta. Ha egyedül vagy és wc-t kell használni próbálj olyan helyre menni, ahol pelenkázó van, addig le tudod fektetni.
2009. jan. 6. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
szia! hordozókendőm van, én imádom. Két hós volt majdnem, amikor vettem, azóta alig használom a babakocsit. Falun lakom, ahol nincs bolt, a mezőn szoktunk sétálni, amíg jobb idő volt, ha a városba megyek, leparkolok, felkötöm magamra s mindenhová elmegyek vele az áruházól a munkahelyemig(nem dolgozni, persze), barátnőkhöz, mamákhoz, mindenhova. Nem kell a babakocsit összecsukni, cipelni, tenni venni az autóból, kerülgetni vele a járdán parkoló "kedves" autókat, sem a gödröket. Most hat hós a babám, hét kiló, nem olyan nehéz. Eddig a legtöbb két óra volt egyhuzamban, elég jól kibírtam. Ja arról nem is beszélve, hogy a babócám imádja, akkorákat alszik benne, mint egy medve. Akkor van baj, ha megállok. És hát én vécézni is tudok, úgy hogy rajtam van. Először mind a ketten sírtunk, amíg megsikerült kössem, de mire kimentem a házból, már aludt. és persze olvass utána,
2009. jan. 6. 23:03
 6/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok, bocs elszállt hamarabb.

SZóval nézz utána, mik az ortopédiai és pszichológiai előnyei a kendőnek. Most nem akarok itt nagyobb litániát. Szerintem mindenképpen érdemes. Addig viheted benne, amíg bírod, nem kiló vagy életkor függő. Sokféleképpen megkötheted, ahogy neked a legjobb.

2009. jan. 6. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!