Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs elkésve, ugye?

Nincs elkésve, ugye?

Figyelt kérdés

Ne osszatok ki légyszi, alapból nem vagyok paramami, sőt. Az ok, hogy rá vagyok feszülve a mozgásfejlődésre, az az, hogy magzati korban rendellenességet találtak a baba kisagyánál, és bár senki sem tudta, lesz-e következménye, abban egyetértettek a dokik, hogy ha igen, akkor a mozgásra fog hatni. Ugyan a születés utáni ultrahangon már semmit sem láttak, érthető módon árgus szemekkel lesem a babám fejlődését....

Ennyit a kerettörténetről.

Szóval pár nap múlva lesz 8 hónapos a kisfiam. Forog hátról hasra 5 hónapos kora óta, hasról hátra át tud fordulni, de nem szeret, csak végszükség esetén hajlandó. Körbe kúszik maga körül, és kb egy hete előre is evickél kb 20 cm hatósugárban. Nem szabályos kommandóskúszással, de kb szimmetrikusan. Emelgeti a fenekét, egy-egy másodpercre fel is térdel négykézlábra. Viszont pici kora óta rengeteget repülőzik, emiatt járunk gyógytornászhoz. Izomtónus-zavara nincs. Neurológus látta, fokozott tónusos nyaki reflexet állapított meg, ezt is kezeli a torna.

Itt tartunk most. A gyógytornász szerint nincs vele semmi nagy baj, és az eszem nekem is tudja. De az első gyerekem ennyi idősen már mászott, és természetesen az ismerősi körben is minden hasonló korú baba extra gyors fejlődésű... 😅 Murphy törvényei szerint, hogy engem idegesítsen. 😂

Egy szó mint száz, "fontolva haladó", ráérősebb babák anyukái, leírnátok, náluk melyik mérföldkő mikor érkezett el?

júl. 12. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendben van.
júl. 12. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is teljesen rendben van. Az én kisfiam 9 hónaposan kezdett el mászni, kb 7 hósan kúszott, de barátnőm kislányai kb 8 hónaposan kezdtek kúszni, sehonnan nem voltak elkésve. Abszolút normális, nyugodj meg 😊
júl. 12. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 7,5 hónapos. Szintén 5 hónapos kora óta forog. Az teljesen normális, hogy hasról hátra keveset forog, hiszen hason lenni érdekesebb, az enyém a fogást is közlekedésre használja.

2 hete kúszik, de kB 2 napja lett olyan igazi kommandós, de csak külön motviálásra csinálja. Ha simán lerakom elvan egyhelyben a játékával, kell hogy legyen 2 méteres távolságban, valami ultra izginek, pl papucs, vizes flakon, hogy elinduljon érte. Még van, hogy megáll közben és repülőzik.

Szerintem a tiéd sincs még elmaradva. 9 hónaposan kell mászni, az meg még messze van.

júl. 12. 13:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 4 nap múlva lesz 8 hónapos, kúszik elég sokat, de elég nehézkesen, négykézláb ringatózik előre-hátra, pár napja fel tud ülni, de még nem sokszor csinálja. Még nem mászik. Szerintem rendben van, és mások sem mondtak semmit, hogy gond lenne. Minden gyerek a maga ütemében fejlődik, és az enyém nehéz baba, gondolom az is közrejátszik. 10 és fél kg :)
júl. 12. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én babám ugyan még nem volt 8 hós, mikor mászni kezdett, viszont kúszni csak kb. 1 napig sikerült neki, utána egyből váltott mászásra :)

Maga körül prímán forgott, érdekes módon ezzel helyet is változtatott, haladt előre-hátra, pl. elért a kívánt játékig, de a normális, kommandós-szerű mozgást nem erőltette, pedig én jobban örültem volna, ha még egy ideig azzal próbálkozik... a te babád már ügyesebb :)

Egyébként ő meg feszes volt, nyaki hipotóniával, mi ezért jártunk gyógytornára 13 hónapos koráig... Ja, és ha azt mondják, hogy rendben van, akkor szerintem megnyugodhatsz, sőt, örülj neki, minket a gyógytornász állandóan riogatott idegrendszeri éretlenséggel meg ilyenekkel, szerencse, hogy a neurológus minden kontrollon megnyugtatott, hogy rendben van a baba :)

júl. 12. 13:40
 6/7 anonim ***** válasza:
10 hónaposan kezdett mászni :))
júl. 12. 16:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
júl. 12. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!