Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szules után alvászavar ellen...

Szules után alvászavar ellen mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Első gyerekem borzalmas alvó volt. Fél éves korában szörnyű alvászavarom lett nem tudtam elaludni vagy ha igen állandóan felriadtam, szoptatás után nem tudtam visszaaludni soha. Ez az évek alatt javult de teljesen sosem múlt el, legtöbbet a sport segítette. Gyógynövények melatonin és társai nem segítettek jelentősen egyik sem. Úgy gondolom valami hormonális oka lehet mert PMS mindig előhozta viszont mikor terhes lettem újra azonnal elmúlt teljesen. Végig jól aludtam aztán megszületett a második és a gyermekágyas időszak után rögtön előjött nagyok durván. 2-3 órákat tudok aludni mindent próbáltam amit szoptatás alatt lehet plusz relaxációkat alvás segítő technikákat. Most is a mozgás segít legjobban akkor az elalvás szokott menni aznap ha sportolok viszont szoptatás után vagy ha magamtól megebredek nem bírók visszaaludni. Van esetleg olyan aki anyaként tapasztalt ilyesmit ? Anno orvoshoz is jártam semmi mást nem javasoltak csak altatót, amire rászoktam és megkevésbé tudtam utána aludni. :(
júl. 9. 01:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Probald meg esetleg a magnezium olajat vagy kremet. Mondjuk nincs brutal alvaszavarom, de konnyebben elalszom tole. Viszont az ejszakai ebredesekre nincs nagyon otletem, en is nagyon nehezen alszom akkor vissza.
júl. 9. 08:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Én sem tudtam aludni, a kislányom fél éves koráig. Mire elaludtam volna, kelt megint, így valahogy átprogramozta magát az agyam, hogy ne aludjak el mélyen. Nagyon felületeseket aludtam, borzalmas volt. Én ha hulla fáradt voltam sem tudtam csak úgy "ledőlni aludni" egyet, hiába lett volna partner a férjem, vagy anyukám. Nem tudom, nem segített semmi, csak az idő és amikor már kiszámíthatóbb lett az éjszakai alvása.

Őszintén szólva ez nálam szerintem pszichés, mert ha mondjuk beteg a kislányom, továbbra is képes a szervezetem napokra felszínesen altatni csak... Mivel bennem van, hogy úgyis mindjárt kelünk, mintha a tudatalattim nem hagyna jót aludni. Szóval ha a második gyerkőcnél is ez lesz, akkor én lehet pszichológus segítségét fogom kérni.

júl. 9. 14:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Na én tálaltam megoldást. :) ennyi év súlyos alvászavar után amit le is írok nektek. Korábban már próbáltam akkor nem működött de valószínű azért mert akkor rá voltam szokva épp altatora és helyette nyilván nem működött. Triptofán. Ugye abból lesz melatonin is többek között. Mellé magnézium és B komplex mert az is kell hogy melatoninná alakuljon. Külföldi szakirodalom alapján (tudományos cikkek) szabad szoptatás alatt is mert nem jut a tejbe. Na szóval annyi hogy csökkentő nálam a tejcsit de végül sikerült egy homeopatias tejszaporitoval kikuszobolnom. Teák és társai semmi se működött erre amúgy egyed egyedül ez a homeos bogyó (urtica) amibe nem is hittem amugy. Pár nap és annyi lett a tej tőle hogy meg sok is éjjel. Persze most pl h beteg gyerek ha full idegben vagyok nem tudok így sem aludni fel ejjel de ez nem csoda azért.
szept. 5. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!