Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdett mennyiséget...

Mikor kezdett mennyiséget enni a babátok a hozzátáplálásnál?

Figyelt kérdés
7 hónapos múlt a babám, lassan 1,5 hónapja kóstolgat, de még mindig alig eszik meg valamennyit (kb. 3-4 kiskanállal). Vizet szintén alig iszik, pedig izzad sokat, igyekszem gyakrabban kínálni cicivel is, de ha túl korán kínálom, abból is csak keveset szopizik. Kicsit el vagyok keseredve, mit csinálok rosszul. 1 éves koráig terveztem volna szoptatni, de így nem tudom hogy lesz, hogy ennyire nem szeretne enni. Talán ha megtanul ülni és magától falatozhat, jobb lesz? Nálatok hogy alakult a hozzátáplálás?
2024. jún. 26. 11:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

13 honapos koraban. Addig max. 1-1 falat mindenbol.

1 eves korig a fo taplalek az anyatej / tapszer, minden mas csak plusz, semmi gond, ha nem eszik meg.

Lenyeg, az allergeneket bevezetni 6 honapos kortol MINDENT , kiveve mezet.

Mogyorotol kezdve mindent adni, eleg ha csak 1-1 falatot megkostol, nem kell mennyisegeket enni.

Nem az 1970'es evekben vagyunk, nincs mar " a kivaltas " meg hasonlo baromsagok, lazits.

2024. jún. 26. 12:20
 2/14 anonim ***** válasza:

1-2 hét után.

Imádott mind a 2 gyerekem enni. Bármit és bármennyit adtam, megették.

(4hósan kezdtem mind a kettővel)

2024. jún. 26. 12:24
 3/14 anonim ***** válasza:
33%

Nekem hamar kezdett

Hat hónaposan kezdtük a hozzataplalast, de két hét múlva már ki volt váltva az ebéd, egy hétre rá a reggeli is.

2024. jún. 26. 13:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Pont úgy mint a második válaszoló egy az egyben mindkettővel. Mai napig jó evők 3 és 10 évesen is
2024. jún. 26. 13:11
 5/14 anonim ***** válasza:

14 hónaposom van és várom ezt az időt, mert alig eszik.

2. baba 11 hónaposan.

A legnagyobb pedig mindig is jó evő volt. 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást de már az első napokon is kevésnek találta azt a mennyiséget, amit szántam neki.

2024. jún. 26. 14:58
 6/14 anonim ***** válasza:

6 hónaposan kezdtem én is hozzátáplálni, 8 hónapos korában már csak esti elalvás előtt kellett neki a cici.

7 hónaposan már azt ette amit mi, a 8. hónapra már képes volt megenni egy egész tükörtojást, vagy 1 egész virslit, 1 merőkanálnyi levest zöldségekkel, husikkal.

Szóval 8 hónaposan már mennyiségeket evett, azóta is mindenevő, most 16 hónapos.

2024. jún. 26. 16:12
 7/14 anonim ***** válasza:
6 honaposan kezdtuk a blw-t, 10 honaposan mar napi 5x ette ugyanazt amit mi. Reggel-este-ejjel tapszer.
2024. jún. 26. 18:21
 8/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló, 1-3 kanál mindenből. Én azt vallom, hogy kostóltatni kell, gyakorolja az evést, nyelést, de az anyatej továbbra is a fő erőforrás, több is benne a kalória. Továbbá szeretnék neki minél több ízt megmutatni, allergéneket bevezetni ideális sziptatás alatt. Próbálom megtalálni a megfelelő időpontot, na az nehéz. De ha úgy vesszük, hogy nincs tétje, az sokat segít.
2024. aug. 14. 12:07
 9/14 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Utóbbi pár napban ki se nyitja a száját, szerintem a felső fogak bújkálnak ki és az zavarhatja. Babakekszet viszont bevette a szájába, szopogatta egy kicsit. Azt olvastam, hogy hetedik hónapban is normális a napi 3-9 kiskanál fogyasztása. Megpróbálok olyan dolgokat adni neki, amit a kezébe vehet és úgy eheti. Pár napja a kanalat kiveszi a kezemből, de ha odaadom neki, akkor csak nézegeti. Nálazok van valami változás?
2024. aug. 20. 16:14
 10/14 anonim ***** válasza:
A mai nap fejleménye, hogy magának szépen betette majd megforgatta a szájában a kanalat és leszopogatta az ennivalót (megérte odaadni neki korábban a kanalat, hogy azzal játszon. Pasztinák, édesburgonya nagy kedvenc. Ma tettem az édesburgonyához egy kis vöröslencsét is. :)
2024. aug. 21. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!